Terug Hulp nodig

Een bijzonder online seminar over renteontwikkelingen

Door Teunis Brosens (ING)

Klaas Knot- de president van de Nederlandsche Bank- gaf eind 2019 aan dat de samenleving rekening moet houden met een situatie waarin de rente gedurende een lange periode  op een ongebruikelijk laag niveau zou blijven. De huidige situatie rondom het coronavirus geeft mogelijk een extra dimensie aan de renteontwikkeling voor de komende tijd.  

Teunis Brosens verzorgt dit online seminar en laat vanuit zijn expertise en achtergrond zijn licht schijnen over het onderwerp renteontwikkeling en de onderliggende factoren.

Teunis is Lead Economist Digital Finance en Regulation bij ING. Hij was voorheen onder andere werkzaam bij de AFM en de Nederlandsche Bank. Teunis houdt zich bezig met de trends in digitale valuta en het spel tussen de financiële wereld en de werkelijke economie. Hij is zowel afgestudeerd econoom als wetenschapsfilosoof.  

De volgende onderwerpen komen in dit online seminar aan bod:  

• Hoe heeft de rente zich de afgelopen decennia ontwikkeld? En hoe komt dat ? Wat is de rol van structurele factoren?.

• Wat probeert de ECB precies te bereiken met haar onconventionele monetaire beleid? Wat is de gedachte hierachter?

• Wat is het effect van de lage en negatieve rente op het businessmodel van banken? Hoe reageren banken (en andere kredietverstrekkers) hierop?

• Een eerste inschatting van de economische effecten van het coronavirus op de economie en de rente. Welke kant gaat het op?  

Aanmelden

Aanmelden is heel eenvoudig. Vul online het formulier in, je ontvangt dan een e-mail met een inlognaam en wachtwoord. Met deze gegevens log je in voor de start van het online seminar.

woensdag

1

april 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.