Back Need help
83 views

Factor Investing Credits

Multifactorbeleggen in bedrijfsobligaties
Factor Investing Credits

Het beleggen op basis van meerdere factoren in bedrijfsobligaties is het thema van een online kennissessie, die Fondsnieuws en Investment Officer op 6 oktober zullen organiseren.

De creatie van een multifactorstrategie voor bedrijfsobligaties is minder eenvoudig als voor aandelen, waar factorbeleggen al meer ingeburgerd is. Bij credits zijn meerdere variabelen in het spel en is de werking van factoren minder wetenschappelijk onderzocht. Het academisch onderzoek dat er is, laat echter zien dat factoren rendementen op lange termijn significant kunnen beïnvloeden. De specialisten van BNP Paribas Asset Management en Fidelity leggen in deze sessie uit hoe zij multifactormodellen gebruiken voor hun creditportefeuilles, inclusief ESG, al is dat geen factor in strikt wetenschappelijke zin. Wij beleggen louter op basis van de factoren die het rendement bepalen. Dat stelt Charles Cresteil, Investment Specialist bij BNP Paribas Asset Management. Voor het modelmatig bouwen van de modelportefeuille gebruikt hij de factoren kwaliteit, waarde, de rente afgezet tegenover het risico en momentum.

Portfoliomanager en portfolio-engineer Systematic Income Ilia Chelomianski van Fidelity International omschrijft bedrijfsobligaties als ‘the final frontier van het multifactorbeleggen. Hij maakt onder meer gebruik van ESG-factoren. De E en de S van ESG hebben namelijk een voorspellende waarde voor het kredietrisico.

 

Marije Groen zal de online kennissessie modereren.

 

 

Wednesday

6

October 2021

This event has already occurred, you have to be logged in to watch it.