Back Need help
102 views

Impact Investing Week

Impactbeleggingen beleggingen & financial inclusion
Impact Investing Week

De markt (met $ 715 miljard nu een niche in het verantwoord beleggen) voor impactbeleggen zal snel groeien, is de verwachting. Jongere generaties willen met beleggingen inspelen op de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van vandaag, en ook de introductie van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties en het Klimaatakkoord van Parijs hebben voor extra momentum gezorgd.

Tijdens de Impact Week van Fondsnieuws/ Investment Officer richten we ons met online kennissessies op de verschillende manieren waarop belegd kan worden met impact, maar ook op de vraag hoe kapitaal effectief en aantoonbaar kan worden ingezet voor een betere wereld en rendement. De rode draad van de sessies is het selecteren van impactbeleggingen:

- Waarbij we in de eerste sessie het accent leggen op financial inclusion
- De tweede sessie gaan we in op de verschillende vormen van engagement, die horen bij impactbeleggen
- In de de zoomen we in op impactwashing, momenteel een heet hangijzer in de beleggingsindustrie.

- Impactdeskundige aan tafel Erik Breen (Infinsus, eerder director impact equities & bonds bij TriodosIM)

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben 1,8 miljard mensen en 60 miljoen bedrijven in de wereld geen toegang tot het financiele systeem, zoals banken en verzekeraars. Terwijl volgens de Wereldbank het hebben van een bankrekening een belangrijke voorspeller is van economische ontwikkeling.  

De beleggingsexperts van ACTIAM en TriodosIM staan daarna stil bij de emancipatorische werking van microkredieten, hoe je schaalgrootte creƫert met kleine leningen, wat de perfecte leningnemer (is het een man of een vrouw?) definieert en welke belegbare microfinance-oplossingen meetbare impact maken voor alle stakeholders.

- Sinisa Vukic, senior impact investment manager, ACTIAM_
- Tim Crijns, fondsmanager, Triodos Investment Management

Monday

8

November 2021

This event has already occurred, you have to be logged in to watch it.