Back Need help
24 OnDemand views

Impact Investing Week

Impactbeleggen & engagement, waar trek je de grens?
Impact Investing Week

  De markt (met $ 715 miljard nu een niche in het verantwoord beleggen) voor impactbeleggen zal snel groeien, is de verwachting. Jongere generaties willen met beleggingen inspelen op de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van vandaag, en ook de introductie van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties en het Klimaatakkoord van Parijs hebben voor extra momentum gezorgd.  

Tijdens de Impact Week van Fondsnieuws/ Investment Officer richten we ons met online kennissessies op de verschillende manieren waarop belegd kan worden met impact, maar ook op de vraag hoe kapitaal effectief en aantoonbaar kan worden ingezet voor een betere wereld en rendement. De rode draad van de sessies is het selecteren van impactbeleggingen, waarbij we in de eerste sessie het accent leggen op financial inclusion, in de tweede sessie op de verschillende vormen van engagement, die horen bij impactbeleggen en in derde inzoomen op impactwashing, momenteel een heet hangijzer in de beleggingsindustrie.

Online Kennissessie 2 op 10 november 2021 van 13.00 tot 14.00 uur Impactbeleggen& engagement, waar trek je de grens?    

•      Keynote / deskundige aan tafel: Willem Schramade (Sustainable Finance Factory, eerder senior portfoliomanager impact & sustainable investing bij NNIP)  

Waar trek je de grens bij engagement bij impactbeleggen? En wordt die keuze anders, nu engagement steeds effectiever blijkt in het bewegen van bedrijven tot verandering? Is engagement nodig bij impactbeleggingen en bedrijven die de duurzame transitie omarmen? En hoe effectief is engagement bij beleggingen en bedrijven die de duurzame transitie nog niet volledig omarmen? Willem Schramade neemt in zijn keynote de kijker mee in engagementdillema’s die horen bij het beleggen met impact. 

Sprekers:

- Kimberly Lewis, head of active ownership, Schroders
- Alix Foulonneau, sustainability research analist, UBS Asset Management

 

In samenwerking met: 

Wednesday

10

November 2021

This event has already occurred, you have to be logged in to watch it.