Back Need help
93 views

ESG Kennissessie

De klimaattop in Glasgow
ESG Kennissessie

Samen met wetenschappers en topspecialisten uit de beleggingswereld organiseren Fondsnieuws en Investment Officer een ESG-Kennissessie, met ditmaal speciale aandacht voor wat de naderende klimaattop (COP26) in Glasgow betekent voor uw beleggingen. 

COP26 - van 31 oktober tot 12 november - is de belangrijkste klimaattop van de Verenigde Naties sinds Parijs in 2015, toen bijna 200 wereldleiders hun handtekening hebben gezet onder het klimaatakkoord. Een belangrijk aandachtspunt van COP26 is dat meer landen netto nul doelstellingen zullen aannemen. Dat maakt de kans aannemelijk, dat nieuwe klimaat wet- en regelgeving van kracht wordt. 

Voor beleggers is COP26 een niet te missen klimaattop. De impact van klimaatverandering is een systeemrisico, die de ecologische voetafdruk van beleggingen nadrukkelijk in de schijnwerpers zet. Naarmate wetgeving en veranderende consumentenvoorkeuren de financiële prestaties van bedrijven dieper zullen kleuren, zal het onderscheid tussen de winnaars en verliezers op de financiële markten steeds groter worden. 

De keynote is van Jeroen Aerts, de voormalig directeur van het Institute for Environmental Studies en hoogleraar op het gebied van Water & Climate Risk aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij heeft meegeschreven aan het IPCC-rapport, dat is verschenen in aanloop naar de COP26. Het rapport is een wake-up call. 'Wat er in dit rapport staat, is de consensus van de wetenschap,' aldus Aerts.  

De specialisten van drie asset managers leggen daarnaast tijdens deze Kennissessie uit hoe zij de risico’s en kansen van klimaatveranderingen meewegen in hun beleggingsbeslissingen. 

 

 

 

Thursday

14

October 2021

This event has already occurred, you have to be logged in to watch it.