Back Need help
13 OnDemand views

Online college: Hoe herken je greenwashing?

Speciale uitzending in het kader van Impact Investing Week
Online college: Hoe herken je greenwashing?

De markt (met $ 715 miljard nu een niche in het verantwoord beleggen) voor impactbeleggen zal snel groeien, is de verwachting. Jongere generaties willen met beleggingen inspelen op de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van vandaag, en ook de introductie van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties en het Klimaatakkoord van Parijs hebben voor extra momentum gezorgd.  

Tijdens de Impact Week van Fondsnieuws/ Investment Officer richten we ons met online kennissessies op de verschillende manieren waarop belegd kan worden met impact, maar ook op de vraag hoe kapitaal effectief en aantoonbaar kan worden ingezet voor een betere wereld en rendement. De rode draad van de sessies is het selecteren van impactbeleggingen, waarbij we in de eerste sessie het accent leggen op financial inclusion, in de tweede sessie op de verschillende vormen van engagement, die horen bij impactbeleggen en in derde inzoomen op impactwashing, momenteel een heet hangijzer in de beleggingsindustrie.

Online College op 12 november van 13.00 tot 13.30 uur: Impactwashing / greenwashing - herken de signalen  

De markt voor impactbeleggen groeit hard door sinds de introductie van de SDG's van de Verenigde Naties en het klimaatakkoord van Parijs. Dat betekent ook dat beleggers zich nog beter bewust moeten worden van impactwashing / greenwashing: misleidende beweringen over het gedrag van een onderneming of de werkelijke impact van een belegging.

 

Erik Breen legt in een online college uit hoe je als belegger de signalen van impactwashing / greenwashing kunt opmerken.

Friday

12

November 2021

This event has already occurred, you have to be logged in to watch it.