Terug Hulp nodig

Bepaal uw balans tussen geld en leven

Bepaal uw balans tussen geld en leven


Gebruikt u uw leven om geld te verdienen of gebruikt u uw geld om te leven?
 


Tijdens het online seminar van 17 april helpt Denise Land u uw levensdoelen in kaart te brengen. Zij geeft u daarnaast inzicht in verschillende financiële persoonlijkheden en laat u zien hoe inzicht in uw eigen financiële persoonlijkheid leidt tot goede financiële beslissingen.  

Denise Land is zelfstandig financieel planner en heeft de afgelopen jaren publiciteit gehad in diverse landelijke dagbladen (NRC, Telegraaf, AD) en in tijdschriften (HP de tijd, Opzij, Libelle, Red). Ze inspireert, informeert en adviseert over financiële planning, geld en gevoel.  

Ter voorbereiding van het seminar vragen wij u de bijlage ‘Het Levenswiel’ te downloaden en voor u zelf in te vullen.

woensdag

17

april 2013

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.

“De manier waarop u met geld omgaat, beïnvloedt de keuzes die u maakt,” aldus Oskar Barendse, financieel planner van Knab. In dit webseminar zal hij samen met Denise Land ingaan op de manier waarop persoonlijkheid van invloed is op uw financiële keuzes.

Denise Land is een van de experts van Knab. Klanten van Knab kunnen Denise inschakelen om op uurtarief persoonlijk advies te verstrekken. Denise heeft een aantal handvatten gedurende het webseminar die zij gebruikt om persoonlijkheid in kaart te brengen.

De eerste is het “levenswiel”, waarbij een ieder scores kan geven op verschillende facetten in het leven (gezondheid, werk, vrije tijd/ontspanning, wonen, vakantie, relatie, persoonlijke ontwikkeling, familie/vrienden, financiën, gezondheid). Ze geeft aan dat het bewust zijn van een disbalans in al deze facetten niet wenselijk is.

Ten tweede worden de 4 verschillende types toegelicht: dominant, interactief, stabiel of consciëntieus. Elk type heeft een aantal positieve aspecten, maar ook financiële blinde vlekken. Daarom is het ook belangrijk dat uw financieel adviseur u helpt bij het bewaken van deze valkuilen indien u een doel wilt nastreven.

Tenslotte geeft Denise aan dat deze verschillende handvatten onderdeel zijn van het proces van de piramide waarin u verschillende fasen moet doorlopen om uiteindelijk de top te bereiken: balans. Achtereenvolgens zijn dit de volgende fasen:
1.      Bepaal uw unieke financiele persoonlijkheid
2.      Hanteer effectieve communicatie
3.      Stel doelen en wensen
4.      Maak juiste keuzes
5.      Vind balans

Bent u geïnteresseerd om dit gehele webseminar te volgen? Bekijk dan de terugkijklink.