Terug Hulp nodig
551 keer bekeken

Standaard echoscopisch onderzoek in het derde trimester: wat zijn voor- en nadelen?

Standaard echoscopisch onderzoek in het derde trimester: wat zijn voor- en nadelen?

De onderzoeksresultaten van de IRIS-studie zijn dit najaar gepubliceerd. Wat zijn de voor- en nadelen van standaard echoscopisch onderzoek in het derde trimester? Welke antwoorden zijn gevonden in dit onderzoek en hoe kunnen verloskundigen en gynaecologen deze resultaten duiden? Wat betekent dit voor de begeleiding van zwangere vrouwen? 

Wat leren we van de IRIS-studie?
In het seminar delen professor dr. Ank de Jonge verloskundige-onderzoeker bij het AMC en projectleider van de IRIS-studie en professor dr Arie Franx, perinatoloog, hoogleraar obstetrie en supervisor van de IRIS studie de belangrijkste bevindingen van het onderzoek.  Speciaal voor dit online seminar komt het onderzoeksteam naar de studio zodat u live uw vragen kunt stellen middels de chatfunctie. Onderzoekers die tijdens het onderzoek veel werk hebben verzet, zitten achter de schermen voor u klaar.  

Wat betekent dit voor de praktijk?
Echoscopist en verloskundige Carola van Beveren-van der Wilk gaat in gesprek met Ank de Jonge en Arie Franx over vraagstukken rondom de implementatie. Want wat betekenen deze resultaten voor de praktijk en welke vragen blijven over? Presentator en gespreksleider Jolijn Betlem ontvangt u namens Kennispoort Verloskunde graag online op donderdag 12 december om 20.30 uur. 

 

donderdag

12

december 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.