Terug Hulp nodig
457 keer bekeken

Woman-centred care in de geboortezorg: Mission impossible, Catch-22 of zo klaar als een klontje?

Woman-centred care in de geboortezorg: Mission impossible, Catch-22 of zo klaar als een klontje?

Hoe bewust ben jij je als verloskundige of gynaecoloog van jouw eigen interpretatie van woman-centred care? Gebruik jij het biomedisch model als venster op jouw vak of gebruik jij het biopsychosociaal model? Of vind jij het verwoorden van jouw eigen benadering heel lastig?

Wat is jouw drijfveer in de praktijk? 

Wat doe je als tweedelijns verloskundige met een vrouw die een hands-off bevalling wenst in jouw dienst? En wat doe je als eerstelijns verloskundige als de relatie tussen de zwangere vrouw en jou zeer stroef loopt al sinds de eerste kennismaking? Hoe kritisch en eerlijk kijk jij naar de vrouw-verloskundige relatie en jouw aandeel hierin?

Wat kunnen we leren we van dit model?

Het model woman-centred care staat als onderwerp centraal in het vierde webinar van Kennispoort Verloskunde. In dit webinar deelt dr. Yvonne Fontein-Kuipers verloskundig onderzoeker en hoofddocent verloskunde bij Hogeschool Rotterdam de onderzoeksresultaten over dit onderwerp.

Eerstelijns verloskundige Sannemarije Ridder en klinisch verloskundige Maaike van Rijn gaan in gesprek met Yvonne Fontein-Kuipers over dit concept en zij bouwen de brug naar de praktijk. Via de chatfunctie kunt u uw vragen voorleggen aan de gasten in de studio. Het doel van het webinar is om - met u als kijker en de drie panelleden - de onderliggende (waarden)discussies te verhelderen en u stof tot nadenken te geven. 

Presentator en gespreksleider Jolijn Betlem ontvangt u namens Kennispoort Verloskunde graag online op dinsdagavond 9 juni om 20.30 uur

dinsdag

9

juni 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.