Terug Hulp nodig
297 keer bekeken

Waarom sociaal ondernemende professionals juist nu nodig zijn

Spreker: Ido de Vries
Waarom sociaal ondernemende professionals juist nu nodig zijn

Het sociaal domein is sinds de decentralisaties van 2015 ingrijpend veranderd: de verzorgingsstaat heeft plaatsgemaakt voor een participatiesamenleving, waarin zelfredzaamheid en eigen initiatief voorop staan. Dit heeft gevolgen voor professionals in het sociaal domein en vraagt om een doorontwikkeling van hun ondernemende kwaliteiten. Sociaal professionals werken binnen beleidskaders die gericht zijn op de bevordering van de eigen kracht van de cliënt/bewoner én in een zakelijke en resultaatgerichte context. Door de huidige coronamaatregelen wordt een groter beroep op improvisatievermogen gedaan en meer sociaal ondernemend handelen gevraagd. En het lijkt erop dat er ook sociale innovaties ontstaan.

Op dinsdag 21 april van 15.00 tot 16.00 uur geeft Ido de Vries een webinar over de kenmerken en uitdagingen van sociaal ondernemend handelen in deze tijd van social distancing, thuisisolatie en hulpverlening op afstand. Tijdens het webinar is er online contact met Sjef van der Klein (sociaal werker en projectleider bij Contourdetwern en sociaal werker van het jaar 2018).

Meld je gratis aan!
Doe live mee, deel ervaringen met anderen en stel je vragen aan Ido en de andere sprekers.


Over de sprekers

Ido de Vries is docent/onderzoeker aan de Hogeschool Leiden en verbonden aan de kenniskring van het lectoraat Sociale innovatie en ondernemerschap en medeverantwoordelijk voor de afstudeerrichting sociaal ondernemen van de opleiding toegepaste psychologie binnen de Hogeschool Leiden. Daarnaast is Ido auteur en redacteur van de in 2020 bij Boom hoger onderwijs verschenen uitgave Sociaal ondernemen - Innovatie en ondernemerschap in het sociaal domein.

Sjef van der Klein is ondernemend sociaal werker en projectleider bij Contourdetwern en sociaal werker van het jaar 2018.

 

dinsdag

21

april 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.