Terug Hulp nodig
Morningstar-Debat In maart 2018 publiceerde de Europese Commissie een actieplan voor duurzame financiering. Dit was het startsein voor een groot project om de financiële markten als hefboo...
620 keer bekeken

Morningstar-Debat

Het EU Sustainable Finance Action Plan: Theorie versus praktijk

In maart 2018 publiceerde de Europese Commissie een actieplan voor duurzame financiering. Dit was het startsein voor een groot project om de financiële markten als hefboom te gebruiken om duurzaamheid aan te pakken.

Dit actieplan betekent in de praktijk van vandaag  een enorme verschuiving in de manier waarop de financiële markten worden gereguleerd - van het benadrukken van de bescherming van beleggers naar het inzetten van het geld van beleggers voor een duurzamere toekomst voor de volgende generaties. Hoe gaan fondsmanagers dat vormgeven, hoe kunnen banken en vermogensbeheerders dit inzichtelijk maken voor de belegger?

Op woensdag 2 december bespreekt een panel van experts uit diverse financiële instellingen in een live webcast hoe zij de invoering van het EU Sustainable Finance Action Plan ervaren en welke hordes te nemen zijn. Zij zullen zich met name richten op de EU Taxonomy en SFDR.

Introductie: Hermen Molendijk – Head of Morningstar Benelux

De panelleden:
•   Karin Bouwmeester – Sustainability Manager, ABN AMRO Private Banking
•   Zoë du Chattel – Toezichthouder Asset Management, Autoriteit Financiële Markten
•   Adrie Heinsbroek - Principal Responsible Investment, NN Investment Partners
•   Anne Schoemaker - Manager, Product Strategy and Development, Sustainalytics

Biografie sprekers 
Het debat wordt geleid door Pieter van der Werff. 

Meld u nu aan voor dit debat!

*1,5 PE punt accreditatie CFA Society VBA Netherlands.

Voor meer informatie over het EU Sustainable Finance Action Plan, bekijk hier ons meest recente webinar en diverse documentatie: Morningstar Research  / Sustainalytics Resource Center.

woensdag

2

december 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.