Nieuws

Cameravrees, een terechte angst of niet?

Online communicatie is niet meer weg te denken uit ons leven. Een interactieve online presentatie van uw boodschap, door inzet van een webinar, is een innovatief middel met oneindig veel toepassingsmogelijkheden. Steeds meer organisaties ontdekken hoe waardevol een webinar kan zijn om contact te hebben met hun doelgroep.

Wanneer u een webinar presenteert, is uw gezicht voornamelijk gericht op een van de camera’s in de studio. Voor de meeste mensen is het presenteren voor een camera wennen. Presenteren voor een camera is nu eenmaal anders dan voor een groep mensen die u ziet en waar u de reacties van de gezichten af kunt lezen.

Maar is het hebben van cameravrees terecht? En, is het nodig?

Ja, het ervaren van enige cameravrees is begrijpelijk. Elke presentator die voor het eerst voor een camera staat ervaart dit in meer of mindere mate. Waarom ervaart u dit?

  • U maakt gebruikt van een andere vorm van communiceren waarmee u nog bekend moet raken
  • De omgeving waarin u moet presenteren is nieuw voor u: een studio met lampen en camera’s
  • U ziet geen reactie op de gezichten van uw publiek

Nee, het hebben van cameravrees is niet nodig want het OnlineSeminar team zal al het mogelijke doen om angst bij u weg te nemen. Hoe doen we dit?

  • U krijgt voor en tijdens het webinar professionele (technische) begeleiding van een zeer ervaren productieteam
  • Voor een webinar krijgt u de gelegenheid om uw presentatie voor camera te oefenen
  • Na het webinar heeft u meteen inzicht in de waardering die uw presentatie heeft gekregen

Daarnaast hoeft u er in de studio niet alleen voor te staan! U kunt samen met 1 tot 3 andere sprekers het webinar presenteren.

Wilt u zich nog verder verdiepen in het goed spreken voor een camera? Dan kunnen we een sprekerstraining voor u faciliteren, waarin u begeleid wordt door een professional in camerapresentatie en spreken voor publiek. Lees het artikel “Het nut van een sprekerstraining” voor meer informatie.

Wilt u meer weten over onze begeleiding om cameravrees voor het presenteren van een webinar weg te nemen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 020 845 7405.

0 Comments

Categories: Algemeen nieuwsNumber of views: 199

Tags: