Nieuws

Groter bereik voor goed doel door inzet webinar

Bijna de helft van de Nederlanders zet zich geheel belangeloos in als vrijwilliger blijkt uit onderzoek van het CBS*. Toch blijft het voor veel stichtingen en verenigingen een uitdaging om voldoende continuering van de ondersteuning van het (goede) doel te waarborgen. Dit beperkt zich niet alleen tot het vinden van financiële steun in de vorm van donateurs, of het ontvangen van schenkingen, maar zeker ook in het vinden van vrijwilligers. Bij charitatieve instellingen zijn nu eenmaal vaak veel handen nodig om het benodigde werk te doen.

Werving van vrijwilligers via een webinar
Door gebruik te maken van een webinar heeft u als stichting of vereniging de mogelijkheid om op interactieve wijze te communiceren met potentiële vrijwilligers en donateurs. Het maakt niet uit waar deze vrijwilliger of donateur zich op dat moment bevindt. Hij of zij hoeft niet naar u toe te komen om uw uitleg, lezing of informatiebijeenkomst bij te wonen, maar kan vanaf elke locatie naar u kijken en luisteren. Daarnaast kunnen deelnemers vragen stellen en interactief deelnemen aan uw presentatie. Door de inzet van een webinar als communicatiemiddel vergroot u het bereik van uw boodschap en beperkt u zich niet tot uw vaste kringen.

Goed voorbeeld van een goede doel webinar
Stichting Giving Back stimuleert jongeren om hun ambities waar te maken en begeleidt scholieren en studenten in hun persoonlijke ontwikkeling naar een toekomstige loopbaan. Dit doen zij door hen in contact te brengen met mensen en bedrijven, die een voorbeeld zijn en die te inspireren in de rol als mentor. Voor de mentor is het een kans om het eigen netwerk en mentorvaardigheden te verrijken en de kans om iets door te geven uit deze eigen ervaring en kennis.

De stichting organiseerde 25 mei een veelzijdige inspiratiebijeenkomst voor de werving van nieuwe mentoren. Verschillende sprekers met verschillende invalshoeken kwamen aan bod en ook was er ruimte om de gestelde vragen van kijkers live te beantwoorden.

Het webinar “Maak jij als mentor het verschil voor een ambitieuze student” van Stichting Giving Back is mede mogelijk gemaakt door veel partijen waaronder Allen & Overy (locatie faciliteiten) en OnlineSeminar (webinar platform en faciliteiten).

Wilt u weten wat een webinar voor uw stichting of vereniging kan betekenen en een groter bereik bewerkstelligen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

* cijfers uit 2015, de meeste vrijwilligers zijn actief voor sportverenigingen (14,5%) of scholen (11,5%), Sociale hulpverlening 1,8%, jeugd/buurthuiswerk 8,5%

0 Comments

Categories: Webinar uitgelichtNumber of views: 317

Tags: