Nieuws

OnlineSeminar webinar tip 2 - Bepaal je doel!

Vanuit onze kennis en ervaringen kunnen we u helpen uw webinars nóg beter te maken. In verschillende branches, met uiteenlopende klanten worden er dagelijks bij ons in de studio’s veel soorten webinars georganiseerd. Wat is er nodig om uit uw webinar te halen wat er in zit? Wat zijn de succesfactoren en welke valkuilen moet u echt zien te vermijden? U leert het hier, van ons expert team.

Toby Top Tip
Deze week een tip van Toby, onze accountmanager voor o.a. de branche non-profit, over de doelstelling van een succesvol webinar. Voor klanten in de non-profit branche is het delen van kennis een van de belangrijkste en meest gebruikte toepassingsmogelijkheden. Webinars worden door de leden van deze verschillende organisaties gezien als toegevoegde waarde op het lidmaatschap en laat leden zien dat er geïnnoveerd wordt.

Doel webinar
In de vorige tip heeft Fleur aangegeven hoe u juiste aanmeldingen verzamelt. Wanneer deelnemers zich aangemeld hebben, is het belangrijk dat er met hen uiteindelijk relevante en interessante informatie gedeeld wordt.

Heel belangrijk is om vooraf te bepalen wat het doel van het webinar is. Met andere woorden: wat wilt u bereiken met dit webinar? Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Activeren
  • Opleiden
  • Informeren
  • Demonstreren

Wanneer het doel helder is dan doet u er goed aan om ook uw presentatie hierop aan te passen. Blijf ons volgen voor tips over het vormgeven van uw presentatie. Alles moet ervoor zorgen dat het uiteindelijke doel bereikt wordt.

Resultaat
Nadat het doel is bepaald, is het verstandig om inzichtelijk te krijgen wanneer het webinar voor u, uw afdeling of bedrijf ‘geslaagd’ is. Bij het bepalen hiervan is het nodig om het eerder vastgestelde doel in het achterhoofd te houden. Alleen een doel stellen op het behalen van een bepaald aantal deelnemers aan uw webinar vind Toby geen goede graadmeter. Het zegt namelijk niets over hoe men de informatie, die in het webinar wordt gedeeld, heeft ervaren; of de deelnemers daadwerkelijk iets hebben opgestoken; of dat ze geactiveerd zijn om een, vooraf door u bepaalde actie, te ondernemen.

OnlineSeminar biedt de mogelijkheid om diverse resultaten inzichtelijk te krijgen door verschillende rapportages op webinar- en/of deelnemerniveau.

Wilt u meer weten hierover? Mail dan direct naar Toby of bel naar 020-8457405!

Andere tips van OnlineSeminar:

Tip 1: het werven van deelnemers voor uw webinar
Tip 2: de doelstelling van een succesvol webinar
Tip 3: wat is de beste dag en tijdstip voor een webinar
Tip 4: de beste presentatiemiddelen voor een webinar
Tip 5: de toegevoegde waarde van de on-demand versie van een webinar
Tip 6: het belang van dataverzameling tijdens een webinar
Tip 7: wat zijn de voordelen van een webinar licentie
Tip 8: Maak gebruik van een professionele webinar presentator

0 Comments

Categories: Webinar tipsNumber of views: 26

Tags: