Nieuws

OnlineSeminar webinar tip 4 – de beste presentatiemiddelen

Vanuit onze kennis en ervaring kunnen we u helpen uw webinars nóg beter te maken. In verschillende branches, met uiteenlopende klanten worden er in onze studio’s dagelijks vele soorten webinars georganiseerd. Wat is er nodig om het maximale uit uw webinar te halen? Wat zijn de succesfactoren en welke valkuilen moet u echt zien te vermijden? U leert het hier, van ons expert team.

De tip van Rob
Deze keer een webinar tip van Rob, onze accountmanager voor de industriële- en automotive sector over hoe u op een effectieve manier uw boodschap overbrengt in een webinar. U weet dat een online seminar het juiste middel is om uw doelgroep te bereiken, maar welke presentatiemiddelen kunt u verder nog inzetten om uw verhaal te ondersteunen?

Presentatie
De presentator is een zeer belangrijke factor in het effectief overbrengen van uw boodschap. In het artikel "Het nut van het volgen van een sprekerstraining voor een webinar” wordt uitgebreid ingegaan op hoe u zich optimaal kunt voorbereiden op het presenteren van een webinar. Heeft u ervaring met presenteren maar nog niet met het presenteren voor een camera dan is het volgen van een sprekerstraining zeker aan te bevelen.

Maak gebruik van presentatie slides om uw verhaal te ondersteunen
Om een verhaal te ondersteunen wordt in veel gevallen gekozen voor het tonen van presentatie slides. Wat opvalt is dat er vaak veel te veel tekst op de slides wordt getoond. Hierdoor ontstaat het gevaar dat een deelnemer zich niet meer focust op uw verhaal maar de tekst op de slide gaat lezen. Dat is jammer want de slides ondersteunen uw verhaal maar de kracht van uw boodschap zit in uw (gesproken) presentatie.

Om de aandacht van de deelnemer te behouden adviseren wij om:

  • Slechts 3 bullet points per slide te gebruiken met maximaal vijf woorden per bullet point
  • Een quote te tonen
  • Een afbeelding te gebruiken die uw boodschap ondersteunt

Hoe houdt u een deelnemer alert en betrokken?
Door afwisseling in uw webinar aan te brengen houdt u een deelnemer alert en betrokken. Naast een PowerPoint presentatie, zien we een toename in het gebruik van filmpjes om een onderwerp in te leiden of als aanvullende informatiebron in uw presentatie.

Daarnaast kunt u een deelnemer aanzetten tot interactie door gebruik te maken van de chat functionaliteit. Ook kunt u poll vragen stellen en deze tijdens het webinar bespreken. Op deze manier creëert u content tijdens uw presentatie en voelen de deelnemers zich betrokken bij het verhaal. Dit resulteert in betere evaluatiecijfers.

Wilt u meer weten over welke presentatiemiddelen u kunt inzetten voor een effectief webinar?

Neem dan contact op met Rob of een van zijn collega’s via 020-8457405.

Andere tips van OnlineSeminar:

Tip 1: het werven van deelnemers voor uw webinar
Tip 2: de doelstelling van een succesvol webinar
Tip 3: wat is de beste dag en tijdstip voor een webinar
Tip 4: de beste presentatiemiddelen voor een webinar
Tip 5: de toegevoegde waarde van de on-demand versie van een webinar
Tip 6: het belang van dataverzameling tijdens een webinar
Tip 7: wat zijn de voordelen van een webinar licentie
Tip 8: Maak gebruik van een professionele webinar presentator

0 Comments

Categories: Webinar tipsNumber of views: 26

Tags: