Nieuws

OnlineSeminar Webinar tip 9

Vanuit onze kennis en ervaring kunnen wij u helpen uw webinars nóg beter te maken. In verschillende branches, voor uiteenlopende klanten worden er in onze studio’s dagelijks vele soorten online seminars georganiseerd. Wat is er nodig om het maximale uit uw webinar te halen? Wat zijn de succesfactoren en welke valkuilen moet u echt zien te vermijden? U leert het hier, van ons expert team.

Tip van Rob
Deze keer een nieuwe tip van Rob, accountmanager voor o.a. de industriële en automotive branche, over het belang van moderatoren.

Tijdens een webinar zijn alle ogen gericht op de presentator en zijn presentatie. In de aanloop naar het webinar zorgt men ervoor dat de presentatie tot in de puntjes is voorbereid en de presentator geoefend heeft. Maar de presentator is niet de enige die zorgt voor een succesvol online seminar. Moderatoren zijn hierin onmisbaar. Maar wat is een moderator nu precies en wat is hun rol?

Wat is een moderator?
Een moderator bij OnlineSeminar is iemand, een medewerker of deskundige van de organiserende partij, die er tijdens de online presentatie op toeziet dat alle vragen die via de chat functie binnenkomen worden beantwoord.

Dit kunnen vragen van technische aard zijn maar meestal zijn het inhoudelijke vragen of reacties van deelnemers. Vragen van technische aard worden altijd beantwoord door het aanwezige Productieteam van OnlineSeminar. Alle andere vragen zijn voor de webinar organisator. Het is daarom van belang dat er medewerkers van uw organisatie zijn die kennis hebben van het onderwerp waarover in de studio wordt gesproken.

Zodra het webinar live is, geeft het interactieve karakter van webinars de deelnemer de kans om te reageren op wat er wordt gepresenteerd, dit kan door middel van het beantwoorden van polls, klikken op call-to-actions en het stellen van vragen.

Wat doet een moderator?moderators and production team
De vragen die binnenkomen via de chat functie komen bij de moderatoren terecht maar kunnen zeer uiteenlopend van aard zijn en niet aansluiten bij het verhaal dat de presentator wil overbrengen. Hiervoor is een belangrijke taak voor de moderator weggelegd.

De moderator beantwoordt alle inhoudelijke vragen tijdens de live uitzending
Vragen wilt u niet onbeantwoord laten, maar niet alles is geschikt voor doorsturen naar de presentator. Het is daarom belangrijk om als moderator ook vakinhoudelijke kennis te hebben.

De moderator bepaalt welke vragen doorgestuurd kunnen worden naar de presentator en houdt rekening met de volgende factoren:

  • Welke vragen dragen bij aan de boodschap? (selecteert en filtert)
  • Kan de presentator deze vraag direct beantwoorden? (redactie)
  • Wat leeft er onder de deelnemers wat niet in de presentatie is opgenomen? (redactie)

Betrokkenheid van deelnemers is belangrijk. Zeker bij een webinar met als hoofddoel leadgeneratie is het essentieel de vraagstellers goed te helpen en hen te activeren om op call-to-action buttons te klikken.

Moderator training
OnlineSeminar biedt een moderatorentraining aan om de moderatoren volledig voor te bereiden op het webinar. Welke soort vragen kan men verwachten, men ontvangt tips & tricks, en uitleg over hoe de OnlineSeminar tool werkt voor moderatoren.

Wilt u meer weten over het belang van moderatoren of een moderatoren training volgen? Neem dan contact met ons op.

Andere tips van OnlineSeminar:

Tip 1: het werven van deelnemers voor uw webinar
Tip 2: de doelstelling van een succesvol webinar
Tip 3: wat is de beste dag en tijdstip voor een webinar
Tip 4: de beste presentatiemiddelen voor een webinar
Tip 5: de toegevoegde waarde van de on-demand versie van een webinar
Tip 6: het belang van dataverzameling tijdens een webinar
Tip 7: wat zijn de voordelen van een webinar licentie
Tip 8: Maak gebruik van een professionele webinar presentator

0 Comments

Categories: Webinar tipsNumber of views: 383

Tags: