Nieuws

Webinar trends in 2018

Webinars hebben zich gevestigd als integraal onderdeel van de marketingmix en zijn een vast online communicatiemiddel geworden van de moderne marketeer.

Hoewel marketingautomatiserings-software marketeers in staat heeft gesteld om op grote schaal campagnes te maken heeft de schaal ook geleid tot veel nutteloze marketing; niet interessant genoeg voor de doelgroep met weinig conversie als resultaat.

Het OnlineSeminar webinarplatform stelt u in staat om de dialoog met uw doelgroep aan te gaan door tijdens uw online presentatie vragen van uw publiek te beantwoorden. Zo kunt u zorgen dat de inhoud echt relevant wordt voor de behoeften van uw doelgroep en tegelijkertijd een gezicht voor uw merk creëren.

Contentmarketeers zien webinars als een van hun meest effectieve hulpmiddelen omdat ze betere gekwalificeerde leads genereren.

Webinar trends in 2018

 • Trend 1: Video is belangrijker dan tekst
  80% van de consumenten kijkt liever naar informatie dan dat ze iets moeten lezen om deze kennis ter vergaren. Door de talrijke interactie mogelijkheden binnen het OnlineSeminar platform blijft een kijker betrokken en alert!

 • Trend 2: Focus op de klant
  Het publiek is het belangrijkste! Maak de inhoud van uw online boodschap relevant voor de doelgroep door ze door middel van de interactie functionaliteiten te betrekken bij uw verhaal. Creëer up-sell en cross-selling mogelijkheden en verander webinar deelnemers in betalende klanten.

 • Trend 3: On demand is een must
  Uw publiek wil zelf bepalen wat ze bekijken maar vooral wanneer ze iets bekijken.
  Door uw presentatie on demand beschikbaar te maken, waarbij gebruik gemaakt kan worden van nagenoeg dezelfde interactie elementen, blijft u waardevolle data vergaren.

 • Trend 4: Data is de motor
  Het OnlineSeminar platform geeft inzicht in kijk- en klikgedrag en ervaringen van kijkers. U vergaart daarmee diepere inzichten waardoor u steeds relevantere content en campagnes voor uw doelgroep kunt ontwikkelen.
 • Trend 5: Eenvoudig maar veilig
  Inloggen in elk platform moet zo eenvoudig mogelijk zijn, maar wel veilig en voldoen aan de AVG wet. Elke aanmelding binnen het OnlineSeminar platform wordt geverifieerd zodat u als organisator kunt aantonen dat iemand zelf een profiel heeft aangemaakt. Daarnaast is aanmelding via de Single Sign On methode (SSO) mogelijk.

Wilt u meer weten over het inzetten van webinars als communicatiemiddel of over de webinar trends, neem dan contact met ons op voor informatie.

Bronnen: OnlineSeminar webinar platform, Livestream.com & Hootsuite webinar “Digital in 2018”

0 Comments

Categories: Algemeen nieuwsNumber of views: 252

Tags: