Terug Hulp nodig
Webinar Jeugd GGz: Van DBC’s naar uitvoeringsvarianten Per 1 januari 2018 moeten alle jeugd dbc’s (hard) afgesloten zijn en gaat de declaratie van doorlopende zorg over naar één van de uitvoeringsvarianten. Om inzicht te krij...
398 keer bekeken

Webinar Jeugd GGz: Van DBC’s naar uitvoeringsvarianten

Webinar Jeugd GGz: Van DBC’s naar uitvoeringsvarianten

Per 1 januari 2018 moeten alle jeugd dbc’s (hard) afgesloten zijn en gaat de declaratie van doorlopende zorg over naar één van de uitvoeringsvarianten. Om inzicht te krijgen in de wijzigingen, wordt op 8 november a.s. een webinar georganiseerd voor P3NL-leden met een behandelpraktijk in de jeugd-ggz die nog declareren met dbc’s (of gbggz producten). Dit geldt ook voor die gbggz producten die via de iJw321 berichtenstandaard worden gedeclareerd. Dit is een grote verandering voor het administratieve en declaratieproces.

In dit webinar ‘Van DBC’s naar uitvoeringsvarianten’ wordt ingegaan op de inhoud van de wijziging, maar ook concrete tips over hoe te handelen en wanneer worden uitgewisseld.

Vragen die aan bod komen zijn:
- Wat zijn ‘uitvoeringsvarianten’?
- Kun je de huidige software blijven gebruiken
- Hoe zit het met het nieuwe berichtenverkeer?
- Waarover moet ik met mijn gemeenten communiceren inzake mijn ‘doorloop-cliënten’?
- Wat als mijn inkoopregio nog niet klaar is voor de overstap per 1 januari?
- Wat als ik geen contract hebt voor 2018?  

De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) en het Programma I-sociaal domein (programma organisatie ter ondersteuning van de implementatie van deze overgang) lichten tijdens dit webinar toe over het waarom en het hoe, en geven antwoord op vragen die door leden worden gesteld.

woensdag

8

november 2017

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.