Terug Hulp nodig
269 keer bekeken

Webinar Strategische Personeelsontwikkeling

Webinar Strategische Personeelsontwikkeling

Op donderdag 24 september 2020 van 14:00 tot 15:00 organiseert de NVZ vanuit de programma’s ZMT! en KiPZ een webinar Strategische Personeelsontwikkeling (SPO).    

Strategische personeelsontwikkeling (SPO) is een methode om het personeelsbestand toekomstbestendig te maken. In een cyclisch proces wordt het verschil tussen benodigd en beschikbaar personeel in de toekomst (kwantitatief en kwalitatief) concreet gemaakt en vertaald naar opleidingsinspanningen. Juist nu in deze onzekere tijden is het van belang om SPO in beeld te krijgen en te houden.  

Hanneke Moonen neemt de deelnemers mee in het thema strategische personeelsontwikkeling en biedt praktische handvatten hiervoor aan de hand van de stroomversneller Strategische Personeelsontwikkeling. We gaan aan de slag met de volgende vragen:
·         Hoe vertaalt u samen met het management de organisatiekoers naar een effectieve toekomstbestendige personele strategie?
·         Hoe maakt u SPO zo op maat dat het van toegevoegde waarde is en er commitment en eigenaarschap is voor het SPO proces en de uitkomsten?
·         Hoe zorgt u ervoor dat SPO niet stopt bij de analyse maar leidt tot effectieve interventies en resultaat?
·         Hoe kunt u SPO inzetten nu de toekomst zeer onzeker is?

Met goede voorbeelden en reflectievragen krijgt u handreikingen over het belang van SPO op de agenda van uw organisatie én hoe je je manager daarbij meeneemt. Ook besteden we aandacht aan scenarioanalyse: juist in deze onzekere tijden kan een goede scenarioanalyse helpen om systematisch te verkennen. Hoe kan de zorgvraag eruit komen te zien én wat betekent dit voor de medewerkers en de organisatie? Hoe zorg je voor voldoende medewerkers met de juiste vaardigheden op de juiste plek?  

Over de sprekers
·         Hanneke Moonen is grondlegger van ‘de Moon-methodiek’, een praktische en procesgerichte aanpak van strategische personeelsontwikkeling. Ze is auteur van het HOE boek voor strategische personeelsplanning en begeleidde talloze besturen, managementteams, HR-profs en OR-teams. In 2008 richtte zij adviesbureau Moon op.
·         Aan tafel: Marloes Smit-Paesschen, afdelingshoofd binnen het HR Domein in het Dijklander ziekenhuis en Mark Rekveld, HR adviseur Dijklander Ziekenhuis.  

Voor wie
NVZ-leden zoals HR- en leerhuismanagers en HR- en opleidingsadviseurs. Zorgmanagers en leidinggevenden zijn welkom om deel te nemen. Het webinar kan online gevolgd worden. Tijdens het webinar is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen via de moderator(en).  

Bij vragen kunt u contact opnemen via info@zmt-ziekenhuizen.nl.

donderdag

24

september 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.