Terug Hulp nodig
54 keer bekeken

Moving Magazine ‘Welkom (terug) in de zorg’

Hoe zorgen we ervoor dat herintreders en zij-instromers zich welkom voelen in de zorg?!

In de zorg is iedereen hard nodig. Ook mensen die voorheen buiten de zorg werkten, of er een tijdje uit zijn geweest. Uit eerder onderzoek blijkt echter dat (her)intreden voor deze medewerkers niet vanzelf gaat. In dit Moving Magazine helpen we u op weg en behandelen we vragen als: waarom zijn deze medewerkers zo hard nodig?! Hoe spreken we hen aan en hoe zorgen we ervoor dat ze een goede start maken en zich welkom voelen in onze organisaties?

Programma
• Introductie door gespreksleider Wouter van der Horst, NVZ
• Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS en woordvoerder economie en arbeidsmarkt, licht in een live-videoverbinding toe welke landelijke ontwikkelingen op het gebied van demografie en arbeidsmarkt aantonen hoe urgent het is om zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de zorg.
• Aan tafel gaat het gesprek verder met Cees de Wildt, manager Arbeid bij Actiz. Wat betekent dit voor de zorg? Waar moeten brancheorganisaties en zorginstellingen mee aan de slag?
• Ook aan tafel: bestuurders Marjolein Tasche (Franciscus Gasthuis en Vlietland) en Chantal Beks (De Wever) belichten deze vraagstukken vanuit hun dagelijkse praktijk én die van hun collega's.
• Strateeg en psycholoog Bart Götte vertelt over het onderzoek naar de ‘reis’ die herintreders en zij-instromers maken voordat zij hun plek in de zorg hebben gevonden. En hij deelt welke tips en tricks het onderzoek opleverde.
• Het verhaal van Bart wordt afgewisseld met vier korte filmpjes waarin IC-verpleegkundige Roelinka Looij vertelt hoe zij haar overstap van Defensie naar de ziekenhuiszorg heeft ervaren.

Een Moving Magazine is een webinar waarin presentaties afgewisseld worden met animaties, gesprekken aan tafel en eerder opgenomen verhalen uit de praktijk. Dit Moving Magazine komt tot stand in samenwerking tussen ActiZ en NVZ. 

Voor wie?
Dit Moving Magazine richt zich op zorgbestuurders, HR-professionals, leidinggevenden en anderen die zich betrokken voelen bij arbeidsmarktvraagstukken in de zorg.

Meer informatie?
info@zmt-ziekenhuizen.nl

dinsdag

14

september 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.