Terug Hulp nodig

Meer doen met digitale zorg

Meer doen met digitale zorg

Om medisch-specialistische zorg van hoge kwaliteit te kunnen blijven bieden bij een toenemende zorgvraag, is het noodzakelijk om meer gebruik te maken van digitale oplossingen. Niet alleen als snelle oplossing tijdens piekbelasting, maar structureel.

Tijdens de piek in de COVID-pandemie hebben we gezien dat het kan, nu is het zaak om digitale zorg blijvend op te nemen in de manier waarop we zorg verlenen. Wat is ervoor nodig om dit te realiseren? Wanneer is digitaal beter, en wanneer fysiek? Wat betekent dit voor patiënten en zorgverleners: zitten zij hier wel op te wachten? En maakt digitale zorg de zorg betaalbaarder of niet? Tijdens de webinar ‘Meer doen met digitale zorg’ gaan we dieper in op deze vragen en wat Digitale zorg kan betekenen voor Juiste zorg op de juiste plek.

Ontwikkeling digitale zorg
Om te weten waar we staan met digitale zorg, geeft Ingrid van Es (programmamanager Digitale zorg bij de NVZ) een inkijkje in de ontwikkelingen rond digitale zorg op basis van de cijfers van Dutch Hospital Data (DHD). Wat is het effect van de COVID-pandemie? Kunnen we op basis hiervan een ambitie uitspreken voor Digitale zorg en Juiste zorg op de juiste plek?

Ervaring uit de praktijk
Drie sprekers delen vervolgens hun kennis en ervaring. Mariëlle Romberg is MDL-arts in ziekenhuis Zuyderland. Zij neemt ons mee in haar ervaring met telemonitoring van IBD-patiënten. Wat betekent dit in de praktijk? Hoe richt je het proces in? En hoe verhoudt dit initiatief zich tot de ambities rond digitale zorg van het Zuyderland?

Jan Gerard Maring is programmadirecteur Connected Care bij ziekenhuis Isala. Hij gaat dieper in op hoe Isala gebruik maakt van digitale zorg. Welke mogelijkheden zijn er en hoe zorg je voor voldoende opschaling? Wat betekent dit voor de samenwerking met andere zorgaanbieders in de regio? En welke uitdaging kom je tegen?

Tot slot hebben we Merlijne Sonneveld uitgenodigd. Zij is manager Innovatie bij de Amaris Zorggroep. Amaris heeft onlangs een helpdesk opgezet over digitale zorg voor inwoners van de regio. Wat houdt dit initiatief in en wat voor vragen komen zij tegen? Is digitale zorg wel geschikt voor een oudere doelgroep? En wat kunnen ziekenhuizen en VVT-instellingen hierin samen betekenen?

Tijdens de webinar is ruimte voor het stellen van vragen aan de sprekers. Meld je snel aan, dan zien we je 1 oktober online!

donderdag

1

oktober 2020