Terug Hulp nodig

Moving Magazine Onboarding, op donderdag 2 februari van 10.00-11.30 uur

Hoe zorg je dat waardevolle, jonge professionals zich welkom voelen in jouw organisatie? Wat vinden zij belangrijk? Wat hebben zij nodig? En hoe bouw je aan een langdurige betrokkenheid bij de organisatie? Daarover gaat het tijdens het NVZ-Moving Magazine Onboarding op donderdag 2 februari van 10.00 – 11.30 uur.  

Verklaring VAZ
In september 2021 schaarden de NVZ-lidinstellingen zich unaniem achter de verklaringVersterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ). Een van de doelstelling hiervan is 10% meer behoud van personeel. Jonge zorgprofessionals en nieuwe werknemers vormen daarbij een belangrijke doelgroep. Door hen op een goede manier te laten landen in de organisatie vergroot je de kans dat ze voor jouw instelling behouden blijven.  

Inhoud
Het Moving Magazine is een webinar waarin gesprekken aan tafel afgewisseld worden met interviews en eerder opgenomen verhalen uit de praktijk.

• Aan tafel zit onder meer zorgbestuurder Anita Wydoodt van het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis (ETZ). Na een filmpje over het maatwerk en de ondersteuning die haar ziekenhuis biedt aan jonge partners, praat zij door over deze aanpak en de noodzaak ervan.

• Marente van Doodewaard is ANIOS psychiatrie in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Zij vertelt vanuit Stichting De Jonge Dokter wat er nodig is om van het ziekenhuis een veilige werkplek te maken.

• Een tweede filmpje gaat over het Hagaziekenhuis, en wat daar in het werk wordt gesteld om jonge professionals te begeleiden en te behouden.

• Verder presenteert Berenschots Geert-Jan Buisman de stroomversneller Jonge Professionals en vertelt wat hij allemaal hoorde tijdens het onderzoek dat aan de basis lag van de stroomversneller.

De presentatie is in handen van Liesbeth van der Heijden, senior communicatie adviseur bij de NVZ.

Voor wie?
Bestuurders, managers, leidinggevenden en verder iedereen die geïnteresseerd is in onboarding.

 

donderdag

2

februari 2023

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, indien u hiervoor was aangemeld kunt u inloggen om het terug te kijken.