Terug Hulp nodig
Online seminar Aanvullingswet grondeigendom Eindelijk is het zover: het wetsvoorstel voor de Aanvullingswet grondeigendom wordt naar verwachting nog deze maand aan de Tweede Kamer aangeboden. De Aanvullingswet gro...
19 keer bekeken

Online seminar Aanvullingswet grondeigendom

Online seminar Aanvullingswet grondeigendom

Eindelijk is het zover: het wetsvoorstel voor de Aanvullingswet grondeigendom wordt naar verwachting nog deze maand aan de Tweede Kamer aangeboden.

De Aanvullingswet grondeigendom integreert het onteigeningsrecht in de Omgevingswet. Het is een fundamentele wijziging van de bestaande onteigeningssystematiek. Deze drastische stelselwijziging komt vanuit de behoefte van de wetgever aan uniformering van verschillende instrumenten voor grondeigendom in de Omgevingswet. Daarmee zijn in de toekomst de instrumenten onteigening, voorkeursrecht, landinrichting, kavelruil in landelijk en stedelijk gebied en kostenverhaal in dezelfde wet terug te vinden.

Tijdens het online seminar Aanvullingswet grondeigendom op 12 februari a.s. van 11:00 – 12:00 praten Jessica de Roos en Carola van Andel u bij over dit wetsvoorstel en de gevolgen voor uw praktijk.

dinsdag

12

februari 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.