Terug Hulp nodig
Online congres Ochtend van de Scheiding Beste heer, mevrouw, Hoe wordt in het programma Scheiden zonder Schade gewerkt aan een nieuwe scheidingsaanpak? En hoe kunt u als gemeente nu al actie ondernemen om esca...
1627 keer bekeken

Online congres Ochtend van de Scheiding

Beste heer, mevrouw,

Hoe wordt in het programma Scheiden zonder Schade gewerkt aan een nieuwe scheidingsaanpak? En hoe kunt u als gemeente nu al actie ondernemen om escalaties bij scheidingen te voorkomen? Kom naar het digitale congres!

Graag laten we u zien hoe we werken aan een nieuwe scheidingsaanpak en waar we nu staan.

In het kort

Wat? Voortgang programma Scheiden zonder Schade o.l.v. André Rouvoet

Wanneer? Maandag 5 oktober, 10.00 - 12.00 uur

Waar? Online: Live vanuit de studio, thuis vanaf uw stoel

Programma

Op maandag 5 oktober heten wij u vanaf 09.45 uur hartelijk welkom.

Om 10.00 uur gaat André Rouvoet, ambassadeur van het programma Scheiden zonder Schade in gesprek met:

Niels Bloembergen zorginnovator Sociaal domein, Steven Pont ontwikkelingspsycholoog, mediator, relatie- en gezinstherapeut en columnist/schrijver en Deborah Nas professor Strategic Design for Technology-based Innovation, aan de TU Delft.

Hierna nemen we u graag mee in de ontwikkelingen van het programma. In het eerste gedeelte wordt de stip op de horizon gezet: hoe willen we dat in 2025 ouders uit elkaar gaan? We laten de prototypes zien van het Digitaal Plein in ontwikkeling, waar ouders, kinderen en professionals straks terecht kunnen voor inzicht, overzicht en hulp. Na een korte pauze bespreken we wat u als professional of als beleidsmedewerker nu al anders kunt doen om scheidende ouders en kinderen te helpen. Aan de hand van een stappenplan gebaseerd op nieuw onderzoek reiken we concrete handvatten aan om de schade bij kinderen als gevolg van de scheiding te beperken. Er is ruimte voor discussie, polls en het stellen van vragen.

Om 12.00 uur sluiten André Rouvoet en zijn gasten het congres af.
Kijk voor het volledige programma op de congreswebsite. Wij zien u graag op 5 oktober!

maandag

5

oktober 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.