Privacy statement

OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V., gevestigd aan Rietlandpark 301, 1019 DW Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. 

Deze privacyverklaring is alleen van toepassing op de website van OnlineSeminar waar het product webinars wordt uitgelegd en beschreven.

De webinarpagina’s die Onlineseminar voor haar klanten heeft gemaakt vallen onder de privacyverklaring van de klant. Deze pagina’s zijn te herkennen aan URL’s met de volgende opbouw: https://www.onlineseminar.nl/[naam bedrijf] 

Contactgegevens:

https://www.onlineseminar.nl

Rietlandpark 301

1019 DW Amsterdam

+31 20 845 7405 

Voor vragen over gegevensbescherming kan contact opgenomen worden met: gdpr@onlineseminar.nl


Persoonsgegevens die wij verwerken

OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken. Uw voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres verwerken wij alleen als u een contactformulier invult, informatie opvraagt of een offerte en deze gegevens worden alleen gebruikt voor het beantwoorden van uw vraag. 

Voor- en achternaam

Telefoonnummer

E-mailadres

Locatiegegevens 

Gegevens over uw activiteiten op onze website 

Gegevens over uw surfgedrag over verschillende websites heen 

Internetbrowser en apparaat type 


Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via service@onlineseminar.nl, dan verwijderen wij deze informatie.


Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder 

U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren 

U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten 

OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren. 

OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. volgt uw surfgedrag over verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op uw behoefte


Geautomatiseerde besluitvorming

OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten, waaronder profilering die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V.) tussen zit. 


Hoe lang we gegevens bewaren

OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:
Persoonsgegevens & contactgegevens > 3 maanden > voor opvolging van uw verzoek Online locatiegegevens, activiteiten incl. surfgedrag, internetbrowser en apparaat type > 1 maand > voor interne analyse

Persoonsgegevens en contactgegevens worden pas in onze klantendatabase opgenomen wanneer u afnemer bent (geworden) van onze diensten.


Delen van persoonsgegevens met derden

OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. 


Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.
Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.
U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.


Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/wat-zijn-cookies/


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. 


U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar service@onlineseminar.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

 
OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/ contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons


Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via gdpr@onlineseminar.nl. OnlineSeminar B.V. en OnlineSeminar International B.V. heeft de volgende maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen: 

Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall. 

TLS (voorheen SSL) Wij versturen uw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kunt u zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk