Terug Hulp nodig
452 keer bekeken

Een kennismaking met ChatGPT: kansen en risico’s voor samenleving en overheid

Degenen die al een beetje hebben geoefend met het stellen van vragen aan ChatGPT zijn vaak heel verbaasd over de kwaliteit van de antwoorden die worden gegenereerd. Tegelijk zien zij ook dat het nog niet perfect werkt, dat de antwoorden soms gewoon niet kloppen. Hoog tijd dus voor een gesprek met experts: hoe werkt het, wat zijn kansen en risico’s?

In dit webinar van RADIO spreken we met Francien Dechesne en Masha Medvedeva (Universiteit Leiden). Francien is Universitair Docent, coördinator van het Advanced Master-programma in Law & Digital Technologies. Masha is onderzoeker op het gebied van AI & Recht en heeft een Master in Taal- en Communicatietechnologie.

Het webinar zal deels in het Engels en deels in het Nederlands plaatsvinden. Vragen kunnen in het Nederlands worden gesteld.


Natuurlijk hebben we ook ChatGPT gevraagd het webinar te beschrijven. Dit is de gegenereerde tekst.

Dit webinar zal het publiek introduceren aan ChatGPT, een cutting-edge kunstmatige intelligentie technologie die in staat is om menselijke conversaties te genereren. Het publiek zal leren over de verschillende velden waarin deze technologie kan worden toegepast, zoals journalistiek, onderwijs, politiek en meer. Echter, het publiek zal ook op de hoogte gesteld worden van de beperkingen van ChatGPT, zoals zijn onvermogen om volledig context en emotionele nuance te begrijpen, evenals zijn potentiële ethische problemen. Dit webinar zal een uitgebreid overzicht bieden van ChatGPT, zijn mogelijkheden en beperkingen en zijn potentiële impact op verschillende industrieën. Aan het einde van het webinar zal het publiek een beter begrip hebben van deze innovatieve technologie en haar potentiële toepassingen.

dinsdag

14

maart 2023

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.