Terug Hulp nodig
118 keer bekeken

Algoritmes voor bestuurders

Een top 10 van do’s en dont’s voor bestuurders als het gaat om de inzet van algoritmes
Algoritmes voor bestuurders

Wat moet je als bestuurder, programmamanager en leidinggevende weten als jouw organisatie aan de slag gaat met algoritmes en aan welke knoppen kun je draaien om te zorgen dat de inzet van algoritme goed verloopt.

De inzet van algoritmes roept veel vragen op, bijvoorbeeld hoe staat het met de datakwaliteit, het black boxgehalte en hoe ga je om met transparantie. Waar en door wie worden keuzes gemaakt en of, dan wel wanneer de organisatie er echt klaar voor is?

Als algoritmes worden ingezet is dat in een proeftuin, pilot of ander veelal gekaderd experiment en blijkt het lastig om algoritmes in de operatie in te bedden. In deze webinar worden aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk handvatten aangereikt hoe algoritmes kunnen worden ingezet en welke verantwoordelijkheden bestuurders, programmamanagers en leidinggevende in dit kader hebben.

Shieltaa Dielbandhoesing (ICTU) heeft de afgelopen tien jaar leidinggevende posities bekleed in diverse datagedreven programma’s in de overheid waarbij algoritmes worden ingezet. Zij is van huis uit een econometrist, afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Na haar afstuderen heeft zij jarenlang hands-on gewerkt aan complexe analyses en data-integraties. De laatste vijf jaren heeft zij zich verder gespecialiseerd in informatiebeveiliging en recent in de AVG in relatie tot algoritmes. Met haar opgedane kennis op het gebied van de techniek, de security en de privacyaspecten geeft zij een gebalanceerde reflectie op de praktijk.

woensdag

30

juni 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.