Terug Hulp nodig
114 keer bekeken

Wat levert digitale toegankelijkheid op voor jouw organisatie?

Wat levert digitale toegankelijkheid op voor jouw organisatie?

Wil jij of jouw organisatie ook aan de slag met de lijst van apps en websites die in het Dashboard DigiToegankelijk staat? Maar weet je niet waar en hoe te beginnen? Na het volgen van dit gratis webinar in de Week van de Toegankelijkheid kunnen jij en jouw organisatie meteen gericht aan de slag. Bovendien levert het je argumenten dat digitale toegankelijkheid juist ook veel kan opleveren!

Veel ontoegankelijke websites en apps in het Dashboard DigiToegankelijk

DigiToegankelijk heeft in maart een nieuw dashboard gelanceerd dat een overzicht geeft van het aantal websites en apps waarvoor overheidsinstanties verantwoordelijk zijn en hoe toegankelijk die kanalen zijn. Veel organisaties worden geconfronteerd met een enorme hoeveelheid websites en apps die nog niet digitaal toegankelijk zijn. Hoe ga je daar als organisatie mee om? Hoe zorg je ervoor dat digitale toegankelijkheid ook iets oplevert voor jouw organisatie door kanalen op te ruimen, samen te voegen of andere slimme dingen te doen?

Over het webinar

DigiToegankelijk toezichts- en ondersteuningsprogramma (DigiToegankelijk) en RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) organiseren op 2 oktober tussen 12:00 en 13:00 uur een gratis webinar over de uitdaging om digitale toegankelijkheid ook lonend te laten zijn voor jouw organisatie.

In het webinar gaan we in gesprek met:

- Marc van Kollenburg, accountmanager Team Online bij de gemeente Nijmegen, en

- Job Pantjes, projectleider digitale toegankelijkheid bij het Ministerie van I&W,
over de stand van zaken rond digitale overheid binnen hun organisatie.  

Zij vertellen ons hoe zij omgaan met de grote aantallen websites en apps waarvoor hun organisatie verantwoordelijk is. Hoe hebben ze inzicht gekregen en welke stappen hebben ze gezet om grip te krijgen op digitale toegankelijkheid? Wat levert het op in besparingen voor de organisatie en betere communicatie met de burger?

Toegankelijkheid loont

Van 2 oktober tot 5 oktober 2023 is het Week vande Toegankelijkheid. Het thema van dit jaar is: Toegankelijkheid Loont. Een goede fysieke, digitale en sociale toegankelijkheid zorgt ervoor dat iedereen volwaardig mee kan doen aan de samenleving.

Samenwerking DigiToegankelijk en RADIO

Dit webinar is een samenwerking tussen DigiToegankelijk en RADIO. DigiToegankelijk ondersteunt overheidsorganisaties bij het verbeteren van de digitale toegankelijkheid van hun websites en apps. DigiToegankelijk bestaat uit het Kenniscentrum DigiToegankelijk en het DigiToegankelijk toezichts- en ondersteuningsprogramma. RADIO heeft als doel i-kennis en i-vaardigheden van medewerkers bij de overheid te vergroten.

maandag

2

oktober 2023

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.