Webinar overzicht Hulp nodig
The power of discoveries (Willem vindt goud in Australië) Donderdag 2 november organiseren we een gratis seminar met het Commodity Discovery Fund van Willem Middelkoop over een fascinerende goudontdekking in Australië deze zomer...
1584 keer bekeken

The power of discoveries (Willem vindt goud in Australië)

The power of discoveries (Willem vindt goud in Australië)

Donderdag 2 november organiseren we een gratis seminar met het Commodity Discovery Fund van Willem Middelkoop over een fascinerende goudontdekking in Australië deze zomer. Willem Middelkoop en zijn collega Andor Lips praten je een uur lang bij over wat wel eens de grootste goudontdekking van de eeuw zou kunnen zijn.

Webinar: Goudontdekking van de eeuw?

Begin juli verscheen een video op Youtube waarop te zien was hoe iemand met een metaaldetector een opvallende grote goud-nugget vond. Het leidde tot een bijzonder speurtocht naar de herkomst van dit goud die tot op de dag van vandaag doorgaat. Het Canadese beursgenoteerde exploratiebedrijf Novo Resources, die de grond in bezit heeft,  is sinds het verschijnen van de video al ruim vertienvoudigd in waarde.

Geoloog Dr. Andor Lips, verbonden aan het Commodity Discovery Fund van Willem Middelkoop, heeft onlangs een fact-finding-mission naar deze bijzondere ontdekking in noordwest Australië afgerond. Hij arriveerde in het gebied een dag nadat de Canadese miljardair Eric Sprott daar met een 9 man sterke delegatie rondkeek. Kirkland Lake gold, de goudproducent waar Sprott voorzitter van de board is, had een week eerder voor zestig miljoen dollar een belang Novo genomen.

Tijdens de masterclass zal Andor ingaan op bijzondere geologische overeenkomst met de goudvondst in Zuid-Afrika, bijna 150 jaar geleden. De vondst bij Johannesburg in 1886 is sindsdien goed geweest voor bijna de helft van al het gedolven goud op aarde.

Dit webinar is ook voor niet geologisch onderbouwde beleggers goed te volgen. Onze voormalige beurscommentator Willem Middelkoop, zelf net terug uit Australië, zal die avond daarnaast ingaan op de macro-economische situatie en de situatie op de (edel)metaalmarkten.

Deze aflevering van het Gouden Greep seminar wordt gepresenteerd door Elianne Kuepers.


Commodity Discovery Fund is een beleggingsinstelling (fonds voor gemene rekening) naar Nederlands recht. De beheerder, Commodity Discovery Management B.V., heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is opgenomen in het register van de AFM.

donderdag

2

november 2017

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.