Webinar overzicht Hulp nodig
De crisis is terug, en goud ook! Op 30 mei, tijdens zijn vorige webinar bij RTL Z, vertelde Willem Middelkoop waarom een herstelrally wel eens om de hoek zou kunen liggen: "Fundamenteel en technisch staa...
1881 keer bekeken

De crisis is terug, en goud ook!

De crisis is terug, en goud ook!

Op 30 mei, tijdens zijn vorige webinar bij RTL Z, vertelde Willem Middelkoop waarom een herstelrally wel eens om de hoek zou kunen liggen: "Fundamenteel en technisch staat de grondstoffenmarkt er nu goed voor. Veel rally’s beginnen als niemand er meer in gelooft. Na een down-trend van tien jaar geloven veel beleggers niet meer in herstel.”

Nog geen maand later doorbrak goud de $1400 grens. Het begin van een sterke rally in edelmetaal gerelateerde aandelen.

Toch is de frustratie over de jarenlange bodemvorming nog niet voorbij. De bredere CRB-grondstoffenindex, waarin ook basismetalen, olie en soft commodities zitten, noteert nog steeds op bodemniveau’s.

Dat betekent dat deze index 65% lager noteert dan in 2008. Grondstof gerelateerde aandelen laten zelfs een laagste waardering in 50 jaar zien.

Ondertussen neemt de onrust in het financiële systeem weer toe. Centrale banken proberen met renteverlagingen en een volgende ronde van QE een diepe crisis te voorkomen.

Tijdens dit webinar gaat Willem aan de hand van een flink aantal slides en grafieken een rondje langs de velden maken.

De presentatie is in handen van RTL Z Beurscommentator Janneke Willemse

dinsdag

17

december 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.