Webinar overzicht Hulp nodig
1375 keer bekeken

Online seminar hypotheken: Welke kansen biedt einde renteaftrek voor consumenten, adviseurs en geldverstrekkers?

Online seminar hypotheken: Welke kansen biedt einde renteaftrek voor consumenten, adviseurs en geldverstrekkers?

Op dinsdag 14 december 20:30 uur kijken we samen met diverse deskundigen naar de woningmarkt en de toekomst van hypotheken. Wat staat er te gebeuren? Welke moderne hypotheekvormen kunnen we verwachten? En wat maakt het een positieve zaak dat er van de rente-aftrek afscheid wordt genomen? Dit seminar geeft antwoorden.

Meld je aan en stel alvast je vraag.

Wat zijn de verwachtingen ten aanzien van de hypotheekverstrekking?
Waar financiers momenteel eenmalig naar het huidige inkomen van kopers kijken en advies uitbrengen, groeit de behoefte aan een efficiënter hypotheekproces en sneller zekerheid voor de consument.

Wat betekent dit voor de hypotheekmarkt in relatie tot servicegerichtheid en privacy. Kunnen we in Nederland net zo’n kwaliteitsrating voor kopers verwachten, zoals in de Verenigde Staten bestaat?

De renteaftrek is er straks niet meer
Naar verwachting gaan financiers dan veel meer de echte maandlasten kijken. In plaats van alles aflossen zal de gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheek weer terugkomen. Gewoon omdat dat aanzienlijk scheelt in de maandlast.

Financiers gaan naar de verdiencapaciteit, de woonquote en het betaalgedrag van de (potentiële) klanten kijken. Ontsluiting van brondata en PSD-2 bieden hiervoor kansen, bij de oplossing hiervoor kan een ICT-partij als Topicus ondersteunen.

In het seminar bespreken we waaraan gewerkt wordt in de hypotheekketen. Interessant voor geldverstrekkers, adviseur en tussenpersonen.

Duurhuurders hypotheken
Verder gaat het online seminar in op hypotheken voor duurhuurders. Want hoe is het mogelijk dat er met €900 huur per maand geen hypotheek van €600 euro per maand kan worden afgesloten? In de toekomst zal dit wel mogelijk zijn. De acceptatie ligt alleen wel bij de geldstrekkers in de vorm van bijvoorbeeld een hypotheek voor duurhuurders.

Tijdens het online seminar bestaat tevens de mogelijkheid om vragen te stellen aan ondermeer de volgende experts:

Georgette Lageman, Manager Expertise Centrum Wonen, BLG Wonen

Jeroen Dekkers, Businessline Manager Hypotheken ICT-dienstverlener Topicus

 

Presentatie: Gerben van Driel

dinsdag

14

december 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.