Terug Hulp nodig

Informatieplicht energiebesparing eLoket

Informatieplicht energiebesparing eLoket

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen (inrichtingen) om energie te besparen. In 2019 verandert deze regelgeving. Naast de bestaande energiebesparingsplicht komt er een informatieplicht voor inrichtingen die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken. Met de informatieplicht willen de overheid én het bedrijfsleven energie besparen stimuleren. 

Wat betekent de informatieplicht?
Alle bedrijven en instellingen die onder de informatieplicht energiebesparing vallen, moeten uiterlijk 1 juli 2019 in eLoket van RVO.nl rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben getroffen. De Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (EML) zijn het uitgangspunt. Deze bevatten voor 19 bedrijfstakken energiebesparende erkende maatregelen.

Doel webinar
Tijdens het webinar Informatieplicht energiebesparing eLoket hoort u wat de informatieplicht inhoudt, voor wie die geldt en hoe het rapporteren in eLoket in zijn werk gaat. Stel tijdens het webinar bovendien live uw vragen aan onze adviseurs.

Voor wie geldt de informatieplicht?
Bedrijven en instellingen die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken. Met het stappenplan informatieplicht energiebesparing controleert u snel of uw bedrijf of instelling aan de informatieplicht moet voldoen.

Programma webinar
Vanaf 19.00 uur Presentaties door Stef Strik van het ministerie Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Frerik van de Pas van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).   

Chatten
Gedurende het gehele webinar kunt u chatten met adviseurs van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Kenniscentrum InfoMil. Veel gestelde vragen zullen we bovendien live beantwoorden.

Aanmelden
U kunt zich nu al aanmelden!

Meer informatie
Kijk op www.rvo.nl/informatieplicht
Heeft u vragen? Neem dan contact met RVO.nl op.

Graag tot 19 maart 2019 om 19.00 uur bij het webinar!

Met vriendelijke groet,

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Kenniscentrum InfoMil, onderdeel van Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland   

dinsdag

19

maart 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.