Terug Hulp nodig
Ervaring (ver)Telt Tour - editie regio Noord Op 2 maart tussen 12:00 - 13:30 uur is de tweede uitzending in de reeks van de Ervaring (Ver)Telt Tour. De regio die centraal staat is Noord, met als kloppend hart de inn...
180 keer bekeken

Ervaring (ver)Telt Tour - editie regio Noord

Ervaring (ver)Telt Tour - editie regio Noord

Op 2 maart tussen 12:00 - 13:30 uur is de tweede uitzending in de reeks van de Ervaring (Ver)Telt Tour. De regio die centraal staat is Noord, met als kloppend hart de innovatiehub BuildinG.

 

Op het programma staan drie relevante thema’s voor partijen die met grootschalig verduurzamen aan de slag gaan.

We gaan in gesprek met bestuurders van woningbouwcorporaties Lefier en Wold & Waard over het vormgeven van strategische samenwerking tussen corporaties. Welke ervaring is er opgedaan met zowel vastgelopen als geslaagde pogingen deze samenwerking aan te gaan?

In het tweede onderdeel staat een lerende aanpak centraal in een concrete wijk in uitvoering: Grootegast. De projectleider van Wold & Waard, Fred Sekema, deelt met de projectleiders van Van Wijnen en Dijkstra Draisma openlijk leerervaringen om daar samen slimmer van te worden. We krijgen van hen alle ins & outs over hoe zo’n samenwerking opgezet kan worden.

Het laatste onderdeel staat in het teken van de kansen die er zijn om met digitalisering en data te werken. De trekkers van twee hubs, André Dorée van Fieldlab FiDETT en Rolf Koops van innovatiehub BuildinG schetsen de mogelijkheden die er nu al zijn en die je morgen kunt toepassen. 

 

Waarom deze tour?

De energietransitie gaat pas slagen wanneer we regio’s versterken en landelijk verbinden. De Ervaring (Ver)telt Tour draagt hieraan bij door iedere uitzending een andere regio centraal te stellen. De tour is een samenwerking tussen De Bouwcampus, De Renovatieversneller en de innovatiehubs in het land.

Wil je de volgende uitzendingen uit de regio’s ook in de agenda zetten? Ga naar onze agenda

dinsdag

2

maart 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.