Filter webinarsSluit filter
Log in voor een compleet overzicht van alle webinars
103 keer bekeken

Begeleiden op maat

Begeleiden op maat

Sommige studenten hebben specifieke begeleiding nodig van de praktijkopleider en soms is een aanpassing van de werkplek of van de werkomstandigheden nodig. Dit vraagt extra inspanning van het leerbedrijf. In dit webinar van 60 minuten sluit ervaringsdeskundige Mirjam van Zaag aan om jou tips te geven over hoe je begeleiden op maat bespreekbaar maakt bij ...

Datum:
Duur: 1 uur
206 keer bekeken

Sociale veiligheid

Sociale veiligheid

Studenten leren en ontwikkelen zichzelf het beste in een sociaal veilige werkomgeving. Maar wat is sociale veiligheid eigenlijk? In dit webinar van 60 minuten deelt expert en auteur Joriene Beks haar visie op sociale veiligheid en hoe zij dit heeft toegepast binnen haar leerbedrijf.  

Datum:
Duur: 1 uur
304 keer bekeken

Begeleiden van volwassenen

Begeleiden van volwassenen

Leren stopt niet na het behalen van een diploma. Ook werkenden en werkzoekenden blijven zich een leven lang ontwikkelen. Het begeleiden van een volwassene tijdens een leer(werk)traject kan echter een andere aanpak van u als praktijkopleider vragen. In dit webinar van 60 minuten delen we met u hoe deze doelgroep eruit ziet en hoe u ...

Datum:
Duur: 1 uur
580 keer bekeken

Veranderaanpak keuzedelen en het portal Kwalificatiestructuur

Er verandert veel in het aanvragen, ontwikkelen en het aanbieden van keuzedelen. In dit webinar leggen we uit wat er verandert en waarom. We laten we zien hoe de vernieuwde dienstverlening eruit ziet op de geheel vernieuwde website van SBB: het loket kwalificatiestructuur. We laten bijvoorbeeld zien hoe je met behulp van het keuzedeeltool zelf keuzedelen kunt ontwikkelen. 

Datum:
Duur: 1 uur
32 keer bekeken

Veranderaanpak keuzedelen en het portal Kwalificatiestructuur

In dit webinar geven we de ambassadeurs kwalificatiestructuur  inzicht in alle aanpassingen aan de website en dienstverlening van SBB in verband met de inrichting van het portal kwalificatiestructuur en het position paper keuzedelen. De ambassadeurs worden toegerust om deze veranderingen uit te leggen aan collega’s en hun contacten in het onderwijs en bedrijfsleven.

Datum:
Duur: 1 uur
464 keer bekeken

De praktijk motiveert

De praktijk motiveert

De praktijk is erg bepalend voor een mbo student en de voortgang van zijn/haar opleiding. De praktijkopleider heeft een grote invloed op de motivatie van de stagiair en de geboekte resultaten in de praktijk. In dit webinar van 45 minuten krijgt u tips over hoe u stagiairs kunt motiveren. Tijdens de uitzending zal een mbo- student haar ervaring met u delen.

Datum:
Duur: 45 minuten
408 keer bekeken

Generatieverschillen

Generatieverschillen

De manier waarop een stagiair is opgevoed en opgegroeid bepaalt hoe hij/zij naar de wereld kijkt. In dit webinar van 45 minuten leert u door de bril van de stagiair te kijken. Op die manier kunt u beter inspelen op gedrag en de stagiair beter boeien en binden. Dit inzicht helpt u bovendien om een brug te leggen tussen de verschillende ...

Datum:
Duur: 45 minuten
931 keer bekeken

Het puberbrein

Het puberbrein

Heeft u zich weleens afgevraagd waarom een puber bepaald gedrag vertoont of sommige keuzes maakt? In dit webinar van 45 minuten krijgt u inzicht in hoe het puberbrein werkt. Expert Maarten Brand deelt met u waarom het nuttig is om het puberbrein beter te begrijpen en hoe u pubers positief kunt beïnvloeden.

Datum:
Duur: 45 minuten