Terug Hulp nodig
66 keer bekeken

Slapend rijk of slapeloze nachten?

Slapend rijk of slapeloze nachten?

Zit jij op de middelbare school? Heb je economie? Wil je een leuke online les volgen? Dan is deze uitzending voor jou. Meld je aan en doe mee. (En zit je niet op een middelbare school, of heb je geen economie. Dat maakt niet uit. Ook dan ben je van harte welkom).

 

Het menselijk brein

In de uitzending staan we het natuurlijk stil bij het nieuws: hoe werken de noodmaatregelen die de regering heeft ingevoerd om bedrijven te steunen? Maar we gaan ook naar hele andere zaken kijken: hoe gaan hersenen om met getallen. We sluiten af met praktische tips om je financiële zaken goed te regelen

Gasten

De uitzending wordt gepresenteerd door Janneke Willemse van Blondjes beleggen beter. De gasten zijn:

 • Frank Bosma, docent economie aan de Huizermaat
 • Corné van Zeijl, analist van Actiam
 • Jorik van den Bos, fondsmanager bij Van Lanschot Kempen

 • Later kijken

  Kan je niet op donderdag 23 april om 11:00 kijken, geen probleem. Meld je wel aan, dan krijg je een link toegestuurd om de uitzending later te bekijken.

  Scholenstrijd is een project dat als doel heeft om het vak economie interessanter te maken en om financiële kennis onder middelbare scholieren te verbeteren. Het bestaat uit een online spel, de mogelijkheid om gastlessen aan te vragen en uit excursies voor de winnende klassen. En nu gastlessen in klas niet mogelijk zijn, bieden we deze online les aan.

  Wil je meespelen? Dan kan - ga naar Scholenstrijd.

  Sponsors

  Leerlingen en scholen kunnen gratis meedoen met Scholenstrijd. En dat kan natuurlijk alleen dankzij onze sponsors: Online seminar, IEX Group, Stichting Capital Amsterdam, Van Lanschot Kempen, VanEck’s ETF, BNP Paribas Assetmanagement, De Nederlandsche Bank, Rabobank Gooi en Vechtstreek, Rabobank Amersfoort Eemland, Rabobank Rijk van Nijmegen, Rabobank Westland, Rabobank Regio Eindhoven, Rabobank Maas Waal - Oost-Betuwe, Rabobank Arnhem en omstreken, Rabobank Westland, Rabobank Utrecht, Rabobank Roermond-Echt en Rabobank Regio Den Haag en BlackRock.

  donderdag

  23

  april 2020

  Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.