Allen & Overy

hoe webinars advocaten helpen met accreditatiepunten

Heer in kostuum

Advocaten krijgen accreditatiepunten voor het bijwonen van seminars over wet- en regelgeving. Maar wat als ze het niet redden om er fysiek bij aanwezig te zijn? Voor het gerenommeerde advocatenkantoor Allen & Overy bieden webinars uitkomst.

Het advocatenkantoor organiseert fysieke events, waarin nieuwe ontwikkelingen in wet- en regelgeving worden besproken. Advocaten krijgen accreditatiepunten wanneer zij aanwezig zijn bij het event. Ook cliënten zijn hierbij aanwezig. Regelmatig lukt het de advocaten alleen niet om erbij te zijn, doordat hun werkzaamheden hun aandacht vragen. De vraag van het advocatenkantoor was: hoe kunnen de advocaten die niet aanwezig zijn toch de benodigde opleiding krijgen?

Webinars bleken het antwoord. Het advocatenkantoor houdt nog steeds de fysieke bijeenkomsten, maar deze worden nu ook live gestreamd. Deelnemers kunnen het webinar op een later moment terugkijken. De deelnemers kunnen zich fysiek op het event óf online registreren. Na de bijeenkomst ontvangen ze een toets. Wanneer ze de toets goed afronden en de bijeenkomst hebben bijgewoond, fysiek of online, krijgen ze de accreditatiepunten.

Webinarpartner sinds 2017

Het grote voordeel van het Online Seminar-platform is dat interactie ook via de on demand-versie mogelijk is. Geen enkel ander platform biedt die optie. Dit betekent voor het advocatenkantoor dat deelnemers ook na de live uitzending polls kunnen invullen en de toetsen kunnen maken. Het platform ziet ook of iemand de volledige uitzending bekijkt of niet. Dit kan meewegen of iemand de punten krijgt. Voldoet iemand aan de eisen? Dan krijgt diegene automatisch bericht en het certificaat. Het tijdrovende, foutgevoelige verwerken van presentielijsten is verleden tijd.

Uitrol naar het buitenland

De online seminars bleken dé oplossing voor de drukbezette advocaten: het bereik van de maandelijkse meeting werd maar liefst verdubbeld. Om de kijkervaring zo prettig mogelijk te maken, hielpen we het advocatenkantoor een studio op te zetten en de presentaties perfect te krijgen voor webinars. De online seminars slaan zo aan dat het advocatenkantoor van plan is ze uit te rollen bij hun vestigingen in andere landen.

De feiten

  • Bereik maandelijkse meeting verdubbeld
  • Eigen studio
  • Full-service, met camera en geluid in de zaal
  • Uitrol naar buitenland
  • Partner sinds 2017
Medewerker Online Seminar, contactblok

Wil je meer weten?

Jasper Poot
jasper.poot@onlineseminar.nl

+31 (0)633786982

Succesverhalen

We zijn trots op onze klanten. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.

Wil je écht
contact met je doelgroep?

Ben je op zoek naar een vernieuwend communicatieconcept voor een virtueel of hybride event? Of wil je optimaal gebruikmaken van innovatieve e-learning-faciliteiten? Met ons platform en state-of-the-art studio’s dragen we bij aan de realisatie van jouw succesvolle digitale communicatie. Vul het formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over een van onze diensten? Wij helpen je graag.