Medewerkers effectief informeren met webinars

Audi


Wat zijn de specs van het nieuwste automodel? Hoe werkt de nieuwe herfst- of zomeractie? Het zijn vragen die voor alle autodealers gelden. Alleen zitten ze door het hele land. Audi besloot daarom webinars van Online Seminar in te zetten om ze te informeren over recente ontwikkelingen. Interactief en snel.

Voor het management team (MT) van Audi Nederland is efficiency een belangrijke reden om webinars in te zetten. Hun autodealers zitten door het hele land verspreid en zijn overdag veel bezig met klanten. Het is dus lastig om ze allemaal bij elkaar te brengen. Bovendien is de informatie die het MT wil delen te lang en te complex voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief.

Voorheen ging het MT het hele land door wanneer er bijvoorbeeld een nieuw model Audi werd geïntroduceerd. Dat betekende een flinke tijdsinvestering.. Audi heeft rond de 25 vestigingen, van Friesland tot in Limburg. Een nieuw automodel betekende dus wekenlang onderweg om de dealers te informeren.

Webinarpartner sinds 2012

Met webinars heeft het MT een oplossing voor die uitdagingen. In de webinars kunnen dealers alle informatie over de stand van zaken en nieuwe acties of modellen tot zich nemen, zodat zij de klant kunnen informeren. Het verhaal moet voor hen kristalhelder zijn, zodat zij het goed kunnen overbrengen aan klanten.

Interactieve webinars

Webinars bieden de dealers bovendien de mogelijkheid om de webinars te bekijken wanneer het hen uitkomt. Het is belangrijk dat dealers vragen kunnen stellen in de webinars, mocht iets onduidelijk zijn. Een belangrijk voordeel van het Online Seminar-platform is dat kijkers ook als ze terugkijken nog interactie kunnen aangaan. Zeker voor een partij als Audi is dat relevant, waarbij 3 op de 5 deelnemers het webinar achteraf bekijkt.

Sinds 2012 is Online Seminar partner van Audi. De webinars worden opgenomen in een studio in Hilversum. Het automerk kiest ervoor zich volledig te laten begeleiden door Online Seminar: het webinar moet er professioneel en ‘Audi-waardig’ uitzien. Voor Audi was een belangrijke reden om voor Online Seminar te kiezen dat wij een zeer professionele setting kunnen creëren. Ook kunnen wij alles voor hen uit handen nemen. Wij helpen hen met de powerpointpresentaties, de uitzending zelf en de ‘nazorg’: de dealers krijgen na het webinar alle informatie nagestuurd, inclusief een evaluatie en de mogelijkheid om aanvullende vragen te stellen.


De feiten

 • Partner sinds 2012
 • Webinars opgenomen in studio
 • Fullservice-pakket: studio, powerpointpresentaties en nazorg
 • Grote winst in efficiency


 • Wil je meer weten?

  Neem contact met ons op

  Rico Hoeboer
  020-8457405
  rico@onlineseminar.nl


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  RTL Z

  Hoe webinars traditionele tv versterken

  Het Juridisch Loket

  Slim opleiden via webinars

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars