Audi

medewerkers effectief informeren met webinars

Audi medewerkers informeren met webinars

Wat zijn de specs van het nieuwste automodel? Hoe werkt de nieuwe herfst- of zomeractie? Het zijn vragen die voor alle autodealers gelden. Alleeeeen zitten ze door het hele land. Audi besloot daarom webinars van Online Seminar in te zetten om ze te informeren over recente ontwikkelingen. Interactief en snel.

Voor het management team (MT) van Audi Nederland is efficiency een belangrijke reden om webinars in te zetten. Hun autodealers zitten door het hele land verspreid en zijn overdag veel bezig met klanten. Het is dus lastig om ze allemaal bij elkaar te brengen. Bovendien is de informatie die het MT wil delen te lang en te complex voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief.

Voorheen ging het MT het hele land door wanneer er bijvoorbeeld een nieuw model Audi werd geïntroduceerd. Dat betekende een flinke tijdsinvestering. Audi heeft rond de 25 vestigingen, van Friesland tot in Limburg. Een nieuw automodel betekende dus wekenlang onderweg om de dealers te informeren.

Webinarpartner sinds 2012

Met webinars heeft het MT een oplossing voor die uitdagingen. In de webinars kunnen dealers alle informatie over de stand van zaken en nieuwe acties of modellen tot zich nemen, zodat zij de klant kunnen informeren. Het verhaal moet voor hen kristalhelder zijn, zodat zij het goed kunnen overbrengen aan klanten.

Interactieve webinars

Webinars bieden de dealers bovendien de mogelijkheid om de webinars te bekijken wanneer het hen uitkomt. Het is belangrijk dat dealers vragen kunnen stellen in de webinars, mocht iets onduidelijk zijn. Een belangrijk voordeel van het Online Seminar-platform is dat kijkers ook als ze terugkijken nog interactie kunnen aangaan. Zeker voor een partij als Audi is dat relevant, waarbij 3 op de 5 deelnemers het webinar achteraf bekijkt.

Sinds 2012 is Online Seminar partner van Audi. De webinars worden opgenomen in een studio in Hilversum. Het automerk kiest ervoor zich volledig te laten begeleiden door Online Seminar: het webinar moet er professioneel en ‘Audi-waardig’ uitzien. Voor Audi was een belangrijke reden om voor Online Seminar te kiezen dat wij een zeer professionele setting kunnen creëren. Ook kunnen wij alles voor hen uit handen nemen. Wij helpen hen met de powerpointpresentaties, de uitzending zelf en de ‘nazorg’: de dealers krijgen na het webinar alle informatie nagestuurd, inclusief een evaluatie en de mogelijkheid om aanvullende vragen te stellen.

De feiten

  • Partner sinds 2012
  • Webinars opgenomen in studio
  • Fullservice-pakket: studio, powerpointpresentaties en nazorg
  • Grote winst in efficiency
Medewerker Online Seminar, contactblok

Wil je meer weten?

Jasper Poot
jasper.poot@onlineseminar.nl

+31 (0)633786982

Succesverhalen

We zijn trots op onze klanten. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.

Wil je écht
contact met je doelgroep?

Ben je op zoek naar een vernieuwend communicatieconcept voor een virtueel of hybride event? Of wil je optimaal gebruikmaken van innovatieve e-learning-faciliteiten? Met ons platform en state-of-the-art studio’s dragen we bij aan de realisatie van jouw succesvolle digitale communicatie. Vul het formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over een van onze diensten? Wij helpen je graag.