Hoe financiële kennis delen leuk kan zijn

BNP Paribas


Hoe deel je op een leuke manier kennis met je community? BNP Paribas zet daar op verschillende interessante manieren live webinars voor in: met desktop sharing, een beursspel en een broadcast tijdens de Hollandse aandelenavond.

BNP Paribas wil zich op het gebied van aandelen en beleggen profileren als belangrijke kennispartners. Sinds 2015 kiezen zij ook webinars, met Online Seminar als exclusieve partner. BNP Paribas kiest ervoor om webinars op verschillende manieren in te zetten, wat laat zien hoe divers de mogelijkheden van een webinar zijn.

Vaste community

Elke twee weken geeft beleggingsexpert Nico Bakker een webinar over beleggen. Hij is een bekende specialist en trekt een vaste community aan beleggers. Tijdens het webinar neemt Nico Bakker de beurs door en hij bespreekt welke keuzes hij maakt. Hij gebruikt hiervoor desktop sharing: deelnemers kijken op zijn scherm mee wat hij doet. Elk webinar trekt zo’n 400 vaste kijkers.

Event Livestreams

Een keer per jaar in mei organiseert BNP Paribas in de Jaarbeurs in Utrecht de Hollandse aandelenavond. Tijdens het event gaan zes experts met elkaar in gesprek om de ontwikkelingen op de aandelenmarkt te bespreken. Het is een event waar veel mensen op af komen, waardoor velen er niet fysiek bij aanwezig kunnen zijn. Daarom heeft BNP Paribas Online Seminar gevraagd het event live te streamen. Ons technische team is de hele avond aanwezig en zet webinartools in om het online publiek te betrekken.

Aan het einde van het jaar organiseert BNP Paribas het Beursspel. Dit spel duurt zes weken en deelnemers kunnen via de app mee beleggen. Er wordt een ranglijst bijgehouden en wie het meeste rendement behaalt, wint uiteindelijk een prijs. Tijdens de spelperiode wordt elke week een webinar uitgezonden met een beleggingsexpert. Hij geeft tips & trucs en deelnemers mogen vragen stellen. De webinars worden opgenomen in onze state-of-the-art studio in Amsterdam.


De feiten

 • Self service én full service
 • Jaarlijks live event
 • Tweewekelijks webinar met desktopsharing
 • eindejaarsspel met een app


 • Wil je meer weten?

  Neem contact met ons op

  Cindy Ottenhoff
  020-8457405
  cindy@onlineseminar.nl


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  RTL Z

  Hoe webinars traditionele tv versterken

  Het Juridisch Loket

  Slim opleiden via webinars

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars