ING

het webinar als interactief marketingmiddel

Zakenmannen wandelen op trottoir

Hoe krijg je als bank écht contact met je klanten? Het is een vraag waar veel financiële instellingen mee worstelen, juist omdat vertrouwen, transparantie en een band van groot belang zijn om klanten te behouden. ING koos voor webinars. Met succes.

Sinds 2010 kiest ING voor Online Seminar als exclusieve partner om webinars te verzorgen. ING zendt ongeveer 15 webinars per jaar uit, vanuit verschillende afdelingen. De webinars gaan over onderwerpen als beleggen, sparen en hypotheken. De helft van de webinars richt zich op consumenten, de andere helft van de webinars is specifiek voor intermediairs. Op die manier worden zij geïnformeerd over nieuwe producten of wijzigingen.

Voorheen organiseerde ING veel events, maar dit is uiteindelijk een redelijk inefficiënte manier om met klanten in gesprek te raken. Er is de huur van de locatie, het personeel dat ter plekke moet zijn en alle aanvullende merchandising. Bijkomend nadeel is dat je op een event nooit alle klanten te spreken krijgt; het blijft bij een beperkt aantal.

Professionele aanpak

ING heeft gekozen voor het Online Seminar full service pakket , waarbij zij de opnames doen in onze state-of-the-art studio in Amsterdam. Ze hebben zelf experts en gespreksleiders in dienst die erg goed zijn in presenteren. Ons technische team zorgt ervoor dat alle technische details sterk zijn uitgewerkt. Zo krijgt het webinar de professionele uitstraling die ING voorstaat.

Klantinzichten

De diepgaande data-analyse die Online Seminar biedt, is een grote pre voor ING. Tijdens het webinar gebruiken ze alle webinartools, zoals pollvragen en calls to action, om waardevolle klantinzichten op te halen. Ook kan de bank hiermee een gepersonaliseerd productaanbod doen. Want met de klantinzichten weten ze veel beter in welke situatie potentiële klanten zitten. Zo kunnen ze daar goed op inspelen.

Het bereik van de webinars is behoorlijk hoog. Een groot deel van de mensen die zich aanmelden kijken het webinar ook daadwerkelijk. Het webinar is zo een sterke tool om ING te profileren als betrouwbare financiële partner. Het vergroot de naamsbekendheid van de bank en is zo een waardevolle aanvulling op de marketingmix.

De feiten

  • Full service model
  • Opname in Online Seminar studio onder begeleiding van ons technische team
  • 15 webinars per jaar
  • partners sinds 2010
Medewerker Online Seminar

Wil je meer weten?

 

Peter Markus
peter.markus@onlineseminar.nl
+31 (0)682877545

Succesverhalen

We zijn trots op onze klanten. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.

Wil je écht
contact met je doelgroep?

Ben je op zoek naar een vernieuwend communicatieconcept voor een virtueel of hybride event? Of wil je optimaal gebruikmaken van innovatieve e-learning-faciliteiten? Met ons platform en state-of-the-art studio’s dragen we bij aan de realisatie van jouw succesvolle digitale communicatie. Vul het formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over een van onze diensten? Wij helpen je graag.