Leads uit webinars in het onderwijs

Educatieve uitgeverij


Het onderwijs verandert snel en de lesmethodes dus ook. Een vooraanstaande educatieve uitgeverij zocht naar een manier om de nieuwe methodes en modules onder de aandacht te brengen. Webinars brengen ze niet alleen concrete leads, maar ook zeer waardevolle data.

De webinars richten zich op hun (nieuwe) lesmethodes en toetsmodules. In de webinars leggen ze de methodes uit voor schooldirecteuren en docenten in het primair onderwijs. Vaak kiezen ze voor een inhoudelijk verhaal waarin leerkrachten en schooldirecteuren zich kunnen herkennen. Het doel van de webinars is om leads en uiteindelijk verkoop te genereren.

Webinar partner sinds 2014

Sinds 2014 verzorgt Online Seminar ongeveer 15 webinars per jaar voor deze uitgeverij. Destijds was de keuze voor een webinar snel gemaakt, omdat ze veel beter inzicht geven in de methodes dan wanneer je alleen een nieuwsbrief stuurt. Ook bieden de twee partijen een aantal digitale methodes, die via desktop sharing op een prettige manier zichtbaar te maken zijn.

Klantinzichten

Wij verzorgen de uitzendingen van A tot Z in onze studio. De full-service begeleiding zorgt ervoor dat de klant zich volledig kan focussen op de inhoud en de deelnemers. Wij ondersteunen hen vanaf de verzending van de uitnodiging tot en met de analyse van de data die het webinar genereert.

Die aanpak werpt zijn vruchten af. 76% van de live deelnemers volgt het volledige webinar, waarbij ongeveer 50% tijdens de uitzending reageert. Met één webinar werd zelfs een recordaantal van 300 kijkers gehaald. Met die input krijgt de uitgeverij meer inzicht in de doelgroep. Zo weten ze nog beter waar de wensen en behoeften van hun (potentiële) klanten liggen. Ook leiden de webinars tot concrete leads en een grotere zichtbaarheid in de markt.


De feiten

 • Partner sinds 2012
 • Webinars opgenomen in studio
 • Full service pakket: studio, powerpointpresentaties en nazorg
 • Grote winst in efficiency


 • Wil je meer weten?

  Neem contact met ons op

  Rico Hoeboer
  020-8457405
  rico@onlineseminar.nl


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  RTL Z

  Hoe webinars traditionele tv versterken

  Het Juridisch Loket

  Slim opleiden via webinars

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars