Webinars als opleidingstool voor een drukke doelgroep

Nysingh


Kennisoverdracht is een van de pijlers voor advocaten- en notarissenkantoor Nysingh: het kantoor zet flink in op training en opleiding. Voor hun drukbezette doelgroep blijken webinars een logische optie om het aanbod van de Nysingh Academy onder de aandacht te brengen.

Nysingh is een door de Nederlandse Orde van Advocaten en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie erkend opleidingsinstituut. De specialisten verzorgen voor advocaten en notarissen online seminars, bijeenkomsten, (inhouse) trainingen en trainingen met een open inschrijving. Deelnemers aan de bijeenkomsten en trainingen ontvangen opleidingspunten wanneer dat wenselijk is.

Sinds 2011 is Online Seminar de exclusieve partner van Nysingh om de webinars te verzorgen. Nysingh zet de webinars in voor marketingdoeleinden: tijdens de webinars delen zij hun expertise naar klanten en leads met de gedachte dat die Nysingh inschakelen. Online Seminar heeft een in-house studio van Nysingh verzorgd waar ze alle webinars opnemen. Ook heeft het opleidingsinstituut een self service-licentie van het platform, waardoor Nysingh kan uitzenden wanneer zij willen.

Efficiëntie

Het webinar betekent flink meer efficiency voor Nysingh: waar zij voorheen vele events af gingen, kunnen zij potentiële deelnemers aan de Nysingh Academy nu via webinars benaderen. Snel, schaalbaar en daarmee efficiënt. Het grote voordeel van het Online Seminar-systeem is dat het veel data genereert, waardoor Nysingh potentiële leads goed in kaart weet te brengen.

Innovatie

Steeds kijken we hoe we de kwaliteit nog verder kunnen verbeteren. Een van de sleutels om de webinars nog impactvoller te maken, was door de uitzendingen interactief en on demand aan te bieden. Online Seminar is het enige webinarplatform dat dit kan: nog steeds interactief zijn door bijvoorbeeld vragen in te vullen terwijl de uitzending al is geweest. Dit leidde tot een verdubbeling van het aantal kijkers. Inmiddels hebben de webinars 3848 unieke kijkers getrokken.

Online Seminar heeft het Nysingh-team van A tot Z opgeleid zodat ze alle webinars helemaal zelf kunnen uitvoeren. Het ondersteunende team van secretaresses is getraind in hoe ze alle webinardata kunnen opvoeren, zoals het inladen van de presentaties, het versturen van de terugkijk-links en het opmaken van de uitnodigingsmail. Daarnaast hebben wij het team van gastdocenten getraind in hoe zij beter kunnen presenteren in een webinar. Bijvoorbeeld in hoe ze meer interactie kunnen creëren en hoe ze goed overkomen in beeld. Zo kan Nysingh de uitzendingen zelf op hoog niveau uitvoeren.


De feiten

 • Partner sinds 2011
 • In-house studio
 • Self service-licentie van het platform
 • Training aan sprekers en medewerkers achter de schermen
 • 3848 unieke bezoekers van de webinars
 • Verdubbeling aantal kijkers door on demand


 • Wil je meer weten?

  Neem contact met ons op

  Peter Markus
  +31 (0)682877545
  peter.markus@onlineseminar.nl


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  RTL Z

  Hoe webinars traditionele tv versterken

  Het Juridisch Loket

  Slim opleiden via webinars

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars