Online Gastles

Online Gastles brengt inspirators dichterbij de jeugd

Jochem Uytdehaage, presentator van een Online Gastles op Paarse Vrijdag

Door wie kunnen basisschoolleerlingen het beste geïnspireerd worden om uitdagingen het hoofd te bieden én ze vertrouwen te geven, zodat ze kunnen zijn wie ze willen zijn? Precies! Dat zijn topsporters en andere BN’ers. OnlineGastles.nl faciliteert een platform, waar basisschoolleerlingen écht kunnen leren van ervaringsdeskundigen.

“Jezelf kunnen zijn en je daar vertrouwd mee voelen is een belangrijk factor in ieders ontwikkeling”, zegt Jochem Uytdehaage, initiatiefnemer en presentator van de online gastlessen. “Of je nu tuinman, docent of professioneel schaatser wil worden, je kan daarin uitblinken als je lekker in je vel zit. Ik heb dit zelf op meerdere momenten in mijn schaatscarrière ervaren. Zeker op de momenten toen ik mijn gouden medailles won tijdens de Olympische Spelen in Salt Lake City. Op de weg daarnaartoe, lacht dat beetje geluk dat je dan nodig hebt, je ook toe. Dit gevoel gun ik iedereen én om mij heen vele mensen in mijn sport- en medianetwerk ook. De bereidheid om kinderen te inspireren is groot.”

Kansen kan je grijpen

In de afgelopen jaren zijn vele basisscholen door de crisis bekend geworden met het fenomeen online les. Ook voor de leerlingen was dit dé mogelijkheid om in contact te blijven met hun juf of meester. Online lessen bieden echter ook andere mogelijkheden. De huidige techniek zorgt ervoor, dat een meester of juf een onbeperkt bereik kan hebben. Wie een les wil volgen, hoeft alleen maar in te loggen. “Met deze techniek, kan een bekende (gast)docent, de lokale meesters en juffen ondersteunen en bijstaan bij het lesgeven. Door een actueel thema centraal te stellen, bijvoorbeeld ‘Jezelf kunnen zijn’, is het bereik, de impact en de authenticiteit van de les groot”, legt Jochem uit. “Bovendien, leren moet leuk zijn. En van een bekend persoon of rolmodel, daar neem je toch veel eerder wat van aan dan van je ouders of docent?”.

“Het is voor ons enorm waardevol dat de mogelijkheid bestaat om alle vragen van de deelnemers te beantwoorden. Sommige vragen worden zelfs LIVE door het moderatorenteam doorgezet naar de uitzending, zodat deze door de (gast)docent persoonlijk beantwoord kunnen worden.”

Jochem Uytdehaage – Initiatiefnemer en presentator van de online gastlessen

De studio als klaslokaal

Vorig jaar was Studio Johan Cruijff Arena het ‘klaslokaal’ van één van onze grote projecten; “Paarse Vrijdag”, dit jaar is gekozen voor de Park Studio in Amsterdam. Alles wat je nodig hebt, is op deze locaties aanwezig: Goed licht, camera’s, geluid, presentatieschermen, maar met name het platform, de techniek en mensen om alle lessen vlekkeloos aan elkaar te rijgen. Je kunt online gastlessen thuis vanuit huis opzetten, maar voor een groot bereik en de zekerheid van goed beeld en geluid is het aan te bevelen je te laten ondersteunen door een specialist in online interactieve uitzendingen. “Voor grote uitzendingen met meerdere gastdocenten, is het belangrijk, dat je een ervaren team om je heen hebt. Een team, dat weet hoe je moet schakelen tussen de verschillende online (gast)docenten. Nee, we laten de meesters en juffen niet allemaal naar de studio komen. Online Seminar beheerst de techniek tot in de details, zodat we ons géén zorgen hoeven maken, dat de verbinding met het ‘klaslokaal’ verloren gaat”, voegt Jochem toe.

De kers op de taart

Wanneer je de les niet bij kan wonen op het tijdstip van de LIVE uitzending, gaat de inhoud nooit verloren. De online gastlessen zijn later op ieder tijdstip of plek nog terug te kijken. Je kunt een les kijken die in een thema van jouw klas centraal staat of dit nu dagdromen, pesten, acteren of topsport beoefenen is. ”OnlineGastles is de leukste les buiten de boekjes!”

Kijk hier de online gastles in het kader van ‘Paarse Vrijdag’ van 9 december 2022 terug

De feiten

  • Deelnemende basisscholen: 322
  • Bereik leerlingen: > 7.500
  • Chatberichten: 268

Deze online gastles werd naast Online Seminar mede mogelijk gemaakt door:

Medewerker Online Seminar, contactblok

Wil je meer weten?

Jasper Poot
jasper.poot@onlineseminar.nl

+31 (0)633786982

Succesverhalen

We zijn trots op onze klanten. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.

Wil je écht
contact met je doelgroep?

Ben je op zoek naar een vernieuwend communicatieconcept voor een virtueel of hybride event? Of wil je optimaal gebruikmaken van innovatieve e-learning-faciliteiten? Met ons platform en state-of-the-art studio’s dragen we bij aan de realisatie van jouw succesvolle digitale communicatie. Vul het formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over een van onze diensten? Wij helpen je graag.