Pharming

effectieve manier om cijfers te delen met stakeholders

Verpleegkundigen zoeken medicijnen in kast

Biotechbedrijf Pharming, met het hoofdkantoor in Leiden, heeft investeerders en aandeelhouders over de hele wereld. Om jaar- en kwartaalcijfers te delen zet het bedrijf sinds 2019 webinars in. Deze leveren een enorme tijdswinst op.

Pharming, dat een technologie heeft ontwikkeld rond menselijke proteïnen, heeft partners over de hele wereld. Elk kwartaal ontvangen de investeerders en aandeelhouders updates over cijfers en verdere ontwikkelingen van het bedrijf. Bij een aantal stakeholders ging de CEO persoonlijk langs, maar dat vergde veel tijd en energie. Bovendien lukte het nooit om iedereen te bezoeken. Dat waren de belangrijkste redenen om voor webinars te kiezen.

‘’Online Seminar has proven to be a trustworthy, efficient and inventive partner for Pharming Group’s online communications. Our experience has been stellar and we look forward to a productive partnership in the future.”

Susanne Embleton, Investor Relations Manager Pharming

Webinarpartner sinds 2019

Samen met Online Seminar organiseerde Pharming begin 2019 een eerste webinar om de jaarcijfers van 2018 bekend te maken. Daarna volgde elk kwartaal rond de bekendmaking van de kwartaalcijfers een nieuw webinar. Tijdens het webinar presenteren Pharming CEO Sijmen de Vries en CFO Robin Wright de stand van zaken en financiële resultaten. In een interview gaan ze dieper in op belangrijke ontwikkelingen in de achterliggende periode.

Fullservice-aanpak

De fullservice-aanpak en de hoge kwaliteit van Online Seminar waren grote pluspunten voor Pharming. Zij willen volledig ontzorgd zijn. Het webinar vindt op locatie plaats of bij Online Seminar in de studio. Pharming wil flexibel kunnen zijn qua tijd en qua locatie. Onze crew gaat dan ook naar de plek waar zij willen opnemen. Het bedrijf wil een professionele uitstraling, wat wij leveren door met een professioneel team het webinar op te nemen. Tot slot willen ze graag goed advies over de presentatie zelf: hoe kan het webinar steeds beter worden? Ons team staat klaar om mee te kijken.

De grote winst van de webinars? Tijd. De webinars leveren een enorme efficiencyslag op. Voorheen maakten de CEO en CFO elk kwartaal een ‘rondje langs de velden’: ze gingen op bezoek bij de belangrijkste stakeholders en waren daar makkelijk een aantal weken aan kwijt. Bovendien lukte het nooit om alle investeerders en aandeelhouders te bezoeken. Met het webinar bereiken ze iedereen én winnen ze veel tijd doordat ze slechts een dag kwijt zijn aan voorbereiding en opname. Tijd die ze nu aan het bedrijf kunnen besteden. De reacties van aandeelhouders zijn ook erg positief. Zij kunnen het webinar bekijken op een moment dat het hen uitkomt. In drukbezette agenda’s een groot voordeel.

Medewerker Online Seminar, contactblok

Wil je meer weten?

Jasper Poot
jasper.poot@onlineseminar.nl

+31 (0)633786982

Succesverhalen

We zijn trots op onze klanten. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.

Wil je écht
contact met je doelgroep?

Ben je op zoek naar een vernieuwend communicatieconcept voor een virtueel of hybride event? Of wil je optimaal gebruikmaken van innovatieve e-learning-faciliteiten? Met ons platform en state-of-the-art studio’s dragen we bij aan de realisatie van jouw succesvolle digitale communicatie. Vul het formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over een van onze diensten? Wij helpen je graag.