RTL Z

hoe webinars traditionele televisie versterken

Filmcamera

Hoe combineer je de interactieve tools van online op een slimme manier met de kracht van traditionele televisie? Dat was de vraag van RTLZ. Samen met Online Seminar creëerde het zakelijk nieuwsplatform interactieve tv-uitzendingen, die meer terugkerende bezoekers, waardevolle inzichten én adverteerders opleveren.

RTLZ is een zakelijk 360° platform dat via TV, web, apps en events overal en op elk moment van de dag bereikbaar is, gericht op ondernemende mensen. In aanvulling op de traditionele tv-uitzendingen besloot RTLZ webinars te gaan aanbieden aan haar doelgroep. Online Seminar is hun partner. Zo kan het platform haar kijkers op meerdere manieren bereiken en betrokken houden. Maar vooral ook kunnen zij in gesprek gaan met hun doelgroep via de interactieve functionaliteiten van het Online Seminar-platform, zoals de live chat en pollvragen.

Groot engagement

Binnen het netwerk van RTLZ bezoekt 27% een event van RTLZ, waaronder de online seminars. De interactieve uitzendingen zijn druk bezocht en de deelnemers participeren actief; 26% van de deelnemers stelt vragen, beantwoordt polls en klikt op een call-to-action. Het bereik van de RTLZ online seminars is daarmee voor bedrijven binnen Business, Beurs, Finance en Tech zeer waardevol. RTLZ weet hiermee op een succesvolle manier klanten, adverteerders en leads aan zich te binden.

Ook draaien ze webinars voor RTL Nieuws, waarbij ze inspelen op de actualiteit en de Beurs Inside (beursgerelateerde onderwerpen/experts aan het woord). Deze vinden elke maandagavond plaats.

De Grote Cryptoshow

Zo organiseerde RTLZ onlangs een webinar over cryptocurrencies. Sinds de snelle waardestijging van de Bitcoin zijn cryptocurrencies hotter dan ooit. Reden voor RTLZ om er een webinar over te organiseren, genaamd De Grote Cryptoshow. Tijdens De Grote Cryptoshow werd de actualiteit behandeld, maar ook deelden experts tips en tricks op het gebied van cryptocurrency en blockchain.

Tijdens de uitzending konden de deelnemers vragen stellen. Deze werden live behandeld en beantwoord door de presentator en experts in de studio. Prettig voor de deelnemers, maar ook voor RTLZ. Door de deelnemers enquêtes voor te leggen, verzamelt RTLZ informatie over hun kennisniveau en de interesses. Hierdoor kunnen volgende uitzendingen nog beter aansluiten op de behoefte van de deelnemers. Met positieve gevolgen als: terugkerende en betrokken deelnemers. Bovendien heeft RTLZ nu duizenden nieuwe en verrijkte profielen van deelnemers.

“Al jaren vertrouwen we vanuit RTL Z op Online Seminar als dé partner op het gebied van het uitbouwen en versterken van onze online broadcasting-activiteiten, interactie met onze doelgroep en datastrategie. Van belangrijke momenten waarop we als redactie (online) in contact willen komen met ons publiek tot commerciële formatontwikkeling met partners: Online Seminar biedt ons de maatoplossing die we zoeken en we zijn trots dat we vanuit RTL Z de samenwerking afgelopen jaren steeds meer hebben mogen intensiveren. Online Seminar denkt proactief mee, staat ondernemend in de samenwerking en biedt een high-end antwoord op onze vraagstukken. Tot op heden hebben we al enkele mooie succes-cases mogen vieren zoals onze Grote Cryptoshow vanuit de RTL Z redactie, de online seminars met partners als ING, Topicus, Deloitte, Accenture, Willem Middelkoop en Bol.com Zakelijk en online event verslaggeving. We hopen onze samenwerking nog lang voort te zetten.”

Jan Bartelings, content & business manager RTL Nederland

 

De feiten

  • 26% van de kijkers doet actief mee
  • 99% kans dat kijkers toekomstige webinars zullen volgen
  • Rapportcijfer webinars: 8.2

Bekijk een interactieve uitzending van RTLZ

Willem Middelkoop kijkt vooruit
Blue Tulip Awards
Beleggen in 2021
Medewerker Online Seminar

Wil je meer weten?

Peter Markus
peter.markus@onlineseminar.nl

+31 (0)682877545

Succesverhalen

We zijn trots op onze klanten. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.

Wil je écht
contact met je doelgroep?

Ben je op zoek naar een vernieuwend communicatieconcept voor een virtueel of hybride event? Of wil je optimaal gebruikmaken van innovatieve e-learning-faciliteiten? Met ons platform en state-of-the-art studio’s dragen we bij aan de realisatie van jouw succesvolle digitale communicatie. Vul het formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over een van onze diensten? Wij helpen je graag.