UWV

een baan vinden met hulp van webinars

Man loopt met aktetas

Het is voor WW-gerechtigden niet altijd even makkelijk om een nieuwe baan te vinden. Het UWV, de organisatie die verantwoordelijk is voor het betalen van de uitkeringen, zet daarom webinars in met tools, tips en trucs: Op weg naar werk.

Zeven keer per week kunnen WW-gerechtigden de webinars van het UWV bekijken. De webinars helpen hen helpen bij het zoeken naar werk, solliciteren of netwerken. De webinars duren 30 minuten en deelnemers krijgen de kans om tijdens het webinar per chat vragen te stellen. Ook kunnen deelnemers de webinars op een later moment terugkijken.

UWV heeft voor Online Seminar gekozen vanwege de uitgebreide mogelijkheden binnen het platform, het gebruiksgemak voor onze doelgroepen en hun bereidwilligheid om mee te denken in oplossingen voor de diverse vraagstukken waar we als startend team tegenaan liepen.

Tim Sachse, webinarhost UWV

Webinarpartner sinds 2016

Online Seminar is sinds 2016 de partner van UWV om de webinars te organiseren. Met de webinars wil het UWV mensen met een WW-uitkering op een laagdrempelige manier informatie aanbieden. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat de webinars WW-gerechtigden helpen om weer werk te vinden. De webinars hebben onderwerpen als ‘Hoe val ik op met mijn CV?’, ‘Nieuwe kansen creëren met profileren’ en ‘De kracht van 50 plus’.

4000+ unieke kijkers

De webinars leveren 4000+ unieke kijkers per maand op. Door het chatsysteem kan het UWV op grote schaal met hen communiceren. Met 7 live webinars per week is er een flinke bezetting, wat soms uitdagingen oplevert. Ons service team staat direct klaar, ook in spoedgevallen. Vragen en verzoeken krijgen snel terugkoppeling.

Online Seminar adviseert over alle webinarfunctionaliteiten waar het UWV mee werkt. Denk aan enquêteformulieren voor kijkers, inrichting van de agendapagina, uitzendtijden, presentatie en look & feel van de uitzendingen. Ook helpen we met de analyse van de data. Zo heeft het UWV direct meer inzicht in de problematiek die gepaard gaat met re-integratie. Wij zorgen ervoor dat het UWV niet alles opnieuw hoeft uit te vinden.

De feiten

  • 7 webinars per week
  • 4000+ deelnemers
  • Rapportcijfer webinar: 7.9
Medewerker

Wil je meer weten?

Jasper Poot
jasper.poot@onlineseminar.nl

+31 (0)633786982

Succesverhalen

We zijn trots op onze klanten. Als we aan hen vragen waarom ze graag met ons werken, zeggen ze drie dingen: de aandacht die jullie geven is fantastisch, het webinarplatform is state-of-the-art en de data zijn enorm rijk. Dit zijn hun verhalen.

Wil je écht
contact met je doelgroep?

Ben je op zoek naar een vernieuwend communicatieconcept voor een virtueel of hybride event? Of wil je optimaal gebruikmaken van innovatieve e-learning-faciliteiten? Met ons platform en state-of-the-art studio’s dragen we bij aan de realisatie van jouw succesvolle digitale communicatie. Vul het formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over een van onze diensten? Wij helpen je graag.