Skip to main content

Webinaraanbieder Online Seminar opent vanaf 15 maart Studio Johan Cruijff ArenA, een vaste studio in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het voordeel: niet meer steeds op- en afbouwen, en zodoende lagere opstartkosten. Het gaat om een ruime studio, die ook de mogelijkheid biedt om een promovideo in het stadion op te nemen.

Sinds het najaar van 2020 zijn Online Seminar en de Johan Cruijff ArenA partners. De Amsterdamse venue, centraal gelegen in het land, en Online Seminar bieden klanten de mogelijkheid om in verschillende ruimtes van het stadion virtual en hybrid events op te nemen. Gasten kunnen gebruikmaken van alle faciliteiten van de ArenA, zoals de catering door Maison van den Boer en de ruime parkeermogelijkheden.

Ruimte en stabiliteit

‘Er ontstond de behoefte om een extra vaste studio te bouwen’, zegt Marthijn Pieters, CEO van Online Seminar. ‘We waren veel tijd kwijt met op- en afbouwen, omdat er grote vraag is naar de ruimtes. Natuurlijk horen daar ook kosten bij. We hebben zelf een vaste studio op ons hoofdkantoor in Amsterdam, maar die zit van de ochtend tot de avond volgeboekt en biedt geen ruimte aan publiek. Een grote, vaste studio in Amsterdam geeft extra ruimte en stabiliteit, wat voor onze klanten en voor ons prettig is.’

Foto van Johan Cruijff stadion vanaf het veld naar de tribune

Direct de tribune op

In de nieuwe studio in de ArenA kunnen verschillende opstellingen neergezet worden. Denk aan een talkshow-tafel en een counter. Onder normale omstandigheden is er ruimte voor circa dertig man publiek. Pieters: ‘Het mooie is: vanuit de studio kun je direct de tribune van het stadion op. Veel klanten nemen daar een promovideo voor het webinar op.’ Bij de studio zijn vanuit Online Seminar altijd een webinar engineer aanwezig voor de techniek en een host die de sprekers begeleidt. Vanuit de Johan Cruijff ArenA zijn er een vast aanspreekpunt en een steward om gasten wegwijs te maken.

Koninklijke Loge

De studio kan ook voor andere videodoeleinden gebruikt worden, zegt Pieters. ‘We hebben de laatste tijd veel klanten gehad die video’s voor medische nascholing opnemen in de ArenA. Regelmatig maken zij gebruik van ons e-learning platform LPX, wat een handige combinatie oplevert.’ Naast onze vaste studio kunnen klanten ook gebruik blijven maken van andere ruimtes in de ArenA. Zoals van de indrukwekkende Koninklijke Loge met op de achtergrond de grasmat van de ArenA. Of van een nog grotere ruimte, zoals de nieuwe ‘House of Legends’. Hier is genoeg ruimte voor publiek, om een hybride event te organiseren. De vaste studio is in elk geval tot de zomer beschikbaar.

Naar hybride toe

‘Normaal gesproken zijn wij van: hoe meer mensen, hoe beter’, vertelt Hilda Hofkamp, salesmanager business events bij de Johan Cruijff ArenA. ‘Maar dit zijn geen normale tijden en dan is onze samenwerking met Online Seminar een ontzettend leuke uitkomst. Wij hebben de ruimten, zij het platform. Een vaste studio is fijn, omdat we dan geen tijd aan de opstart kwijt zijn. Dat is financieel ook aantrekkelijker voor klanten.’ Hofkamp verwacht dat webinars niet zullen verdwijnen uit de ArenA. ‘Als alles straks terug is naar normaal, denk ik dat we nog steeds veel hybride events zullen hebben. Er zullen altijd mensen zijn die niet aanwezig kunnen zijn, maar toch mee willen kijken.’

Author

Wil je écht
contact met je
doelgroep?

Wil je een webinar, virtueel of hybride event organiseren, of wil je meer weten over ons platform en onze studio’s? Vul het formulier in en wij komen binnen een werkdag bij je terug.

Meer weten over een van onze diensten? Wij helpen je graag.