Terug Hulp nodig
162 keer bekeken

Webinar: Thuis Onbezorgd Mobiel

Webinar: Thuis Onbezorgd Mobiel

Hoe zorgen we ervoor dat de groeiende groep ouderen zo lang mogelijk fit en vitaal zelfstandig thuis kan wonen? Dit vraagt om multidisciplinaire, integrale preventieprogramma's die  mobiliteitsproblemen voorkomen, sociale contacten versterken en de zelfredzaamheid bevorderen.

Thuis Onbezorgd Mobiel (TOM) is een multidisciplinair valpreventieprogramma dat recent erkend is door het RIVM op het niveau ‘eerste aanwijzingen voor effectiviteit’ voor het terugdringen van valincidenten en het bevorderen van mobiliteit. Daarnaast bevordert TOM de kennis over gezonde voeding en leidt het tot meer sociale contacten. Zowel de professionals die TOM aanbieden als de deelnemers van TOM zijn razend enthousiast over het programma; zij noemen de combinatie van beweging, voeding en sociale contacten  een “gouden greep”.

Tijdens het webinar vertellen belangrijke stakeholders van TOM alle ins en outs van het programma. Dus wil jij meer weten over TOM en de opbrengsten voor ouderen met een verhoogd valrisico? Wil jij aan de slag met TOM en wil je meer weten over welke partijen je hiervoor nodig hebt en hoe je dit organiseert? Schrijf je dan gratis in voor dit webinar. Of je nu fysiotherapeut, diëtist, welzijnswerker, beleidsadviseur of vrijwilliger bent, iedereen die zich interesseert voor TOM is welkom!    

Programma
Na een introductie vanuit VeiligheidNL over TOM gaan we in gesprek met verschillende stakeholders die TOM geïmplementeerd hebben. De volgende sprekers hebben hun aanwezigheid bevestigd:
-          Nicole van Winden, beleidsadviseur Gezondheid bij Gemeente Rotterdam 
-          Lisa Landskroon, praktijkmanager bij diëtistenpraktijk HRC Rotterdam  
-          Lieneke Eeken, fysiotherapeut bij Fysiotherapie Gelderlandplein   

Praktische informatie
Datum: 3 juni 2021
Tijd: 15:30-16:30
Plaats: Online
Kosten: Gratis

donderdag

3

juni 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.