Terug Hulp nodig

Pompen of verzuipen? Verzekeren in een veranderend klimaat

Pompen of verzuipen? Verzekeren in een veranderend klimaat

Het weer wordt extremer. De hoosbuien in de zomer van 2016 zorgden voor € 500 miljoen schade en 100.000 claims op één dag. Wereldwijd zien verzekeraars de gevolgen van klimaatverandering terug in hun cijfers. Zonder maatregelen neemt de schadelast naar verwachting toe. Het Verbond van Verzekeraars heeft onlangs het klimaatrapport “Hoofd boven water, verzekeren van schade in een veranderend klimaat” uitgebracht.

Tijdens het webinar geven we een toelichting op dit rapport. Welke trends zien we? Welke knelpunten zijn er? En met welke aanbevelingen zijn we al aan het werk of gaan we binnenkort aan de slag? We geven een update van de belangrijkste activiteiten.En via de chatfunctie is er ook voor u alle gelegenheid om vragen te stellen en met de sprekers in gesprek te gaan.Aan het woord komen Ferdinand Soeteman (manager Schade Verbond van Verzekeraars), Gijs Kloek (senior manager Research & Development Achmea Reinsurance en lid Issuecommissie Klimaat) en Timo Brinkman (beleidsadviseur Verbond van Verzekeraars en ook lid Issuecommissie Klimaat).

Het webinar staat open zowel voor leden als voor niet-leden van het Verbond en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over wat klimaatverandering betekent voor schadeverzekeraars én hun klanten. Specifiek de professionals bij verzekeraars, intermediair en overheid die bij willen dragen aan de collectieve weerbaarheid met passende producten, advies en andere expertise.

dinsdag

13

februari 2018

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.