Terug Hulp nodig
51 keer bekeken

Beleidsplan 2018-2020

Beleidsplan 2018-2020

Cognitieve gedragstherapie is in de ruim 50 jaar na haar introductie in Nederland door haar onderzoekstraditie, empirische basis, resultaten en enthousiasme van de beoefenaren, de meest toonaangevende vorm van psychotherapie in Nederland geworden. De VGCt heeft daarmee een gezonde basis voor een (flinke) volgende stap.  

Het bestuur en de ledenraad zijn van mening dat de periode 2018 - 2020 hét moment is om de grondslag van de vereniging verder te verbreden: van cgt naar EST (empirically supported treatments).  

Hierbij is het de kunst het goede van de VGCt te behouden, in bijzonder de wetenschappelijke grondslag en de focus op aangetoonde kwaliteit van psychologische en psychotherapeutische interventies die ook in opleidingen een belangrijke plaats hebben. Een vereniging van en voor alle leden die ten behoeve van goede psychologische zorg voor patiënten een ‘science based/evidence informed practice’ hanteren met gepast gebruik van wetenschappelijk verkregen kennis. Waarbij cgt – en de principes en theorieën die daaraan ten grondslag liggen – belangrijk is, maar niet zaligmakend.  

In dit webinar gaan voorzitter Arnold van Emmerik en ledenraadslid Debbie Been met elkaar in gesprek over deze grondslagverbreding.

maandag

16

oktober 2017